Bez medalje prvog takmičarskog dana

Mlađi senior Podgorice u meču za bronzanu medalju poražen je od Vefe-Emrea Goktaša 5:0.
73 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Vuković, Foto: Facebook
Srđan Vuković, Foto: Facebook
Ažurirano: 17.02.2017. 16:01h

Crnogorski karatisti bez medalje završili su prvi takmičarski dan na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Sofiji.

U katama Srđan Vuković osvojio je peto mjesto, dok je Jovana Marić nastup završila kao sedmoplasirana.

Vrijedan nastup imali su i kataš Vladimir Mijač i Bojan Bošković, u borbama do 70 kilograma, koji su poraženi u mečevima za polufinale.

Vuković je u meču za bronzanu medalju, u katama za mlađe seniore, poražen od Vefe-Emrea Goktaša iz Turske 5:0.

On je na startu pobijedio Holanđanina Rika Šnema 5:0, u drugom je bio bolji od Poljaka Maksimilijana Sčzipovskog 4:1, dok je u trećem, u meču za polufinale, poražen od Jovana Simića iz Srbije 3:2.

U repesažu savladao je Izraelca Ramija Šamilova 3:2 i izborio borbu za bronzano odličje.

“Pokazao sam napredak, isplatili su se treninzi i veliki trud. Bio sam nadomak medalje. Izgubio sam od Simića koji je najbolji na rang listi i nema razliga za nezadovoljstvo, malo je falilo i za treće jesto. Sljedeći put će druga kata biti spremnija, jača i nadam se medalji”, kazao je Vuković.

Juniorka Budućnosti na startu pobijedila je Dankinju Sesil Šnarf (5:0), dok je u drugom poražena od Španjolke Marte Letamendi Vega (5:0), koja je plasmanom u polufinale crnogorsku reprezentativku povukla u repesaž.

Marić je na startu repesaža bila bolja od Hrvatice Sare Malčec (4:1), dok je u drugoj rundi poražena od Ruskinje Poline Kotliarove 4:1.

“Dala sam sve od sebe, odradila sam ono što je bilo do mene. Ostaje žal što nijesam uspjela da se domognem medalje. Nastaviću da radim i to će nadam se donijeti rezultate i medalje”, kazala je Marić.

Mijač je bio slobodan u prvom kolu, u drugom savladao je Belgijanca Jasin Bušarufa 3:2, a u trećem Islanđanina Arona Ana Hajnha 5:0.

U meču za polufinale izgubio je od Njemca Morisa Teloka 3:2.

Njemački karatista u narednoj rundi izgubio je od Francuza Majkija Mrozeka, čime je Mijaču zatvorio vrata repesaža.

“Falilo je malo i sportske sreće. Očekivanja poslije svjetske medalje bila su velika, ali teško je nastaviti kontinuitet. Nastaviću redim, imam još veći motiv. Žao mi je što nijesam osvojio medalju, ali nijesam ni nezadovoljan”, kazao je Mijač.

Kadet Filip Bakić poražen je na startu takmičenja u katama od Portugalca Alfonsa Toresa, dok je kadetkinja Bara, Ivana Bujković, zaustavljena u trećem kolu.

Ona je na startu bila slobodna, u drugom kolu slavila je protiv Škotlanđanke Eme Ratven 5:0, dok u trećem kolu poražena od Slovakinje Nine Hlavackove 5:0.

Od crnogorskih takmičara u borbama najviše je pokazao Bojan Bošković, koji je kategoriji do 70 kilograma upisao dva trijumfa.

Pobijedio je u prvom kolu Poljaka Njemca Kaspera Vogta 5:0, u drugom Španca Serhija Rodrigeza 4:1, dok ga je u borbi koja je vodila za polufinale izgubio od Betim Malići sa Kosova 4:0.

Kosovski borac nije uspio da se plasira u finale, čime je Boškoviću zatvorio put u repesaž.

Pobjedu je upisao i Balša Miličković u kategoriji do 57 kilograma – na startu je savladao Bjelorusa Samira Hasanua 2:0, dok je u drugom kolu izgubio od Njemca Pola Meiznera 1:0.

U prvom kolu eliminisani su Janko Dževerdanović (do 52), Vasilije Mićunović, Nemanja Jovović (preko 70), Tamara Đurković (do 47), Jovana Vukčević (do 54) i Milena Jovanović (preko 54).

Selektor Slobodan Vlahović kazao je da mu je žao što se Bošković nije domogao medalje, navodeći da je imao veliku priliku i kvalitet da to ostvari.

“Ostaje žal za medaljom Boškovića. Bio je blizu i uz malo sportske sreće mogao je da je osvoji. On je popravio utisak nastupa kadeta. Možda je mogla da se ostvari još neka pobjeda, ali to je očekivano”, rekao je Vlahović.

U subotu planirani su nastupi u katama ekipno, a Crna Gora će imati predstavnike u obje konkurencije.

Muški kadetsko-juniorski tim činiće Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, dok će ženski tim nastupiti u sastavu Jovana Marić, Mia Roganović i Aleksandra Mijović.

Za subotu planirana su i takmičenja juniora u borbama

Nastupiće Aleksandar Popović (do 55), Damir Čolović (do 61), Ilija Radonjić (do 68), Aleksa Šuškavčevića (do 76), Predrag Smolović (preko 76), Ivana Kovačević (do 59) i Vasilisa Bujić (preko 59).

Bonus video: