Savjeti ljekara: Naučite da čitate nalaze krvi

Na Međunarodni dan socijalne pravde, u ponedjeljak 20. februara, u Bojama jutra na TV Vijesti donosimo priču o sedmočlanoj porodici Rujević iz Podgorice koja živi na rubu egzistencije.
2 komentar(a)
virus, laboratorija, Foto: Shutterstock
virus, laboratorija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.02.2017. 16:56h

Kako da se pravilno pripremite za odlazak u laboratoriju, koliko konačni rezultati analiza zavise od pravilne pripreme, kako da protumače rezultate krvne slike i biohemije u Bojama jutra u ponedjeljak 20. februara savjetuje vas dr Gordana Jelušić, specijalista mikrobiologije sa parazitologijom.

U jutarnjem programu saznajte i koja krvna grupa je suficitarna a koja deficitarna u Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore, ko češće daje krv - pripadnici jačeg ili nježnijeg pola, ali i koliko je jedinica krvi sakupljeno tokom prethodne i 2017. godine.

Na Međunarodni dan socijalne pravde u Bojama jutra na TV Vijesti donosimo priču o sedmočlanoj porodici Rujević iz Podgorice koja živi na rubu egzistencije.

Da li je Crna Gora država socijalne pravde razgovaramo i sa Marinom Medojević, iz humanitarne organizacije "Banka hrane".

Šta je specifično za crnogorsko vino, koliko se litara proizvede na godišnjem nivou, koliko je u Crnoj Gori autohtonih sorti vinove loze, na koliku i kakvu pomoć nadležnih mogu računati crnogorski vinogradari razgovaramo sa dr Marijom Krstić, načelnicom Direkcije za biljnu proizvodnju Direktorata za poljoprivredu MPRR.

Gost Boja jutra je i slikar Miodrag Miko Uzelac, koji će u KIC-u "Budo Tomović" prirediti izložbu “Slikarska rapsodija".

Najavljujemo repertoar Kraljevskog pozorišta "Zetski dom".

Sportske aktulenosti komentariše Aleksandar Radović, urednik sportske redakcije TV Vijesti.

Kompanija M:tel nagradiće najbrže gledaoce pripejd karticama.

Bonus video: