Odloženo suđenje Kneževiću: Da se advokatica upozna sa dokazima

Knežević se tereti da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina
78 pregleda 38 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.02.2017. 09:34h

Suđenje poslaniku Demokratskog fronta Milanu Kneževiću odloženo je za 16.mart, radi upoznavanja njegove advokatice Andrijane Razić sa dokazima u postupku koji se vodi zbog optužbi da je 17. oktobra 2015. godine, kada su uklanjani šatori ispred Skupštine Crne Gore, fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića.

Razić je navela da je tek juče angažovana za branioca, nakon što je Knežević prethodno otkazao punomoćje advokatu Željku Đukanoviću.

Knežević se tereti da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina.

Sudi mu sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković.

Knežević je optužen da je, u jutarnjim časovima, kada je Komunalna policija uklanjala šatore na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici nasrnuo na policijskog službenika koji je bio na dužnosti.

Zbog događaja od tog jutra ranije je pravosnažno osuđen na tri mjeseca zatvora i odbornik DF-a Nikola Bajčetić, zbog optužbi da je, vozilom probio policijski kordon na Bulevaru Stanka Dragojevića i Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Knežević: Samo sam branio sebe i zakon i ustav

Knežević je, nakon odlaganja suđenja, istakao da sada ide u CB da da izjavu vezano za dešavanja od prije dva dana u Skupštini, što je, kako kaže, još jedan od dokaza kontinuiranog terora protiv DF-a i njegovih lidera.

“Meni se ovdje stavlja na teret da sam se, zajedno sa kolegama 17.oktobra ujutru, branio i branio zakon i ustav ove države od nezakonitog postupanja policije, koja je bez ikakvog rješenja, bez ikakve dozvole odlučila da razbije naše mirne proteste i smatram da ću u ovom postupku ne samo dokazati svoju nevinost nego i potvrditi i da se u narednom periodu više niko ne nađe u ovakvoj situaciji zbog toga što brani zakon i ustav ove zemlje”, naveo je Knežević.

Bonus video: