Sjutra počinje borba za medalje u Sofiji

0 komentar(a)
Stefan Suvajčević, Foto: Wkf.net
Stefan Suvajčević, Foto: Wkf.net
Ažurirano: 16.02.2017. 15:34h

Sofija će od petka do nedjelje biti domaćin šampionata Evrope u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, na kojem će nastupiti i reprezentacija Crne Gore. Crnogorski karate predstavljaće 28 takmičara.

Prvog dana šampionata, u petak, predviđena su takmičenja kadeta u borbama i pojedinačna nadmetanja u katama za kadete, juniore i mlađe seniore.

U borbama sjutra će na borilište izaći Janko Dževerdanović (do 52), Balša Miličković (do 57), Vasilije Mićunović (do 63), Bojan Bošković (do 70), Nemanja Jovović (preko 70), Tamara Đurković (do 47), Jovana Vukčević (do 54) i Milena Jovanović (preko 54).

Selektor Slobodan Vlahović kazao je da crnogorski kadeti nijesu imali probnih takmičenja uoči šampionata i da ne može očekivati neki značajniji rezultat.

"Imamo nekoliko talentovanih takmičara, koji bi mogli da naprave dobar rezultat. Smatram da bi makar jedna medalja bio rezultat koji bi nas zadovoljio”, kazao je Vlahović.

U katama sjutra će na tatami kadeti Filip Bakić i Ivana Bujković, juniori Vladimir Mijač i Jovana Marić i mlađi senior Srđan Vuković.

Selektorka kadeta i juniora u katama Slavka Maksimović kazala je da će konkurencija na šampionatu biti velika, ali da se nada da neko od takmičara u katama može do medalje.

“Medalja bi zadovoljila naše ambicije. Vjerujem da su one realne, bez obzira na jaku konkurenciju. Odradili smo tri ciklusa priprema, radili smo odlično. Kvalitet za medalju imamo, ali on ne garantuje pobjedničko postolje, već često odlučuju drugi faktori. Nadam se da ćemo imati i sreće na žrijebu”, kazala je Maksimović.

Ona je istakla da je njen favorit Vladimir Mijač i da smatra da on ima kvalitet za pobjedničko postolje.

“Mijač je osvajač svjetske medalje. Ima kvalitet, dobro je pripremljen i od njega najviše očekujem. Vjerujem da i ostali mogu da iznenade”, kazala je Maksimović.

U subotu planirani su ekipni nastupi u katama, a Crna Gora će imati predstavnike u obje konkurencije. Muški kadetsko-juniorski tim činiće Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, dok će ženski tim nastupiti u sastavu Jovana Marić, Mia Roganović i Aleksandra Mijović.

Selektorka kadetkinja i juniorki u katama, Nela Tatar, kazala je da konkurencija nikada nije bila jača i da je šampiionat najbrojniji do sada.

"Ukoliko bi ušli u borbu za medalju bila bih zadovoljna. Sigurna sam da će takmičarke dati sve od sebe, a vidjećemo zašta će to biti dovoljno. Nadam se da će sreća biti naš saveznik na žrijebu", kazala je Tatar.

Ona je kazala da je zbog povrede Ive Popović dvije sedmice prije šampionata morala da mijenja sastav.

"Imali smo peh i zbog povrede ostali smo bez Ive Popović. Priključena je Aleksandra Mijović, uspjeli smo da je sinhronizujemo koliko je moglo za taj period. Nećemo tražiti alibi zbog toga, već će djevojke dati maksimum”, kazala je Tatar.

Prvi takmičarski dan u dvorani Armejec počeće u devet sati.

Za subotu planirana su takmičenja juniora u borbama, dok će u nedjelju na borilišta mlađi seniori u borbama.

Bonus video: