Danilovgrad: Osumnjičen da je poslije svađe komšiju ubo nožem u vrat

Utvrđeno je da se incident dogodio u montažnom objektu u mjestu Grbe
78 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2017. 14:29h

Danilovgradska policija uhapsila je V.G. (63) iz Danilovgrada, zbog sumnje da je nakon svađe komšiji F.K. (29) zadao ubod nožem u predjelu vrata i počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

"Dežurna služba OB Danilovgrad je 15. februara oko 20.30 časova, obaviještena da je u Urgentni blok Kliničkog centra u Podgorici dovezen F.K. sa povredom u predjelu vrata, te da se ovom licu pruža medicinska pomoć. Službenici OB Danilovgrad su odmah postupili po obavještenju i mjerama i radnjama koje su preduzeli utvrdili su da je F.K. povreda nanijeta najvjerovatnije hladnim oružjem odnosno nožem. Policijski službenici preduzeli su operativne aktivnosti koje su ih veoma brzo dovele do identiteta lica za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo. Radi se o V.G. iz Danilovgrada koji je sinoć pronađen a potom i lišen slobode", navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Utvrđeno je da se incident dogodio u montažnom objektu u mjestu Grbe oko 20.15 časova.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su V.G. i F.K, koji su inače komšije, prvo zajedno sa još nekoliko lica izvjesno vrijeme boravili u navedenom objektu i dvorištu ovog objekta gdje su se družili. V.G. i F.K. su potom, sumnja se, došli u verbalni konflikt, te je V.G, nakon kraće svađe, F.K. zadao nožem ubod u predjelu vrata. Na licu mjesta je izvršen uviđaj tokom kojeg je pronađen nož kojim je, sumnja se, izvršeno ovo krivično djelo. Izuzeti su i drugi tragovi koji će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja".

Osumnjičeni V.G. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Bonus video: