Vremeplov: Mugoša: Medijma ni riječi bez konsultacije

Uz dopis sa oznakom “hitno”, lokalni funkcioneri dobili su i rješenje o imenovanju pomenute Komisije. Medijski tim je osnovan, kako se navodi, sa zadatkom da “prati i priprema sve javne nastupe funkcionera lokalne uprave”, obavještava građane o radu Opštine i uključuje ih u odlučivanje o “vitalnim potrebama stanovništva”
1 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.02.2017. 10:56h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša uputio je opštinskim funkcionerima i direktorima javnih preduzeća dopis u kojem ih obavještava da je imenovao Komisiju za komunikaciju sa medijima.

Gradonačelnik je naložio da je “prije svakog javnog nastupa ili davanja izjava za štampu bilo kojim povodom neophodna prethodna komunikacija sa članovima medijskog tima”.

Uz dopis sa oznakom “hitno”, lokalni funkcioneri dobili su i rješenje o imenovanju pomenute Komisije. Medijski tim je osnovan, kako se navodi, sa zadatkom da “prati i priprema sve javne nastupe funkcionera lokalne uprave”, obavještava građane o radu Opštine i uključuje ih u odlučivanje o “vitalnim potrebama stanovništva”.

Visoki opštinski funkcioner koji je želio da ostane anoniman Vijestima je rekao da je formiranje medijskog tima posljedica lošeg imidža koji Opština ima u medijima: “Medijski tim neće cenzurisati informacije, već ima zadatak da poboljša saradnju Opšine i medija”.

Bonus video: