Rekordna zaplijena: Tečni hašiš otkriven na Debelom brijegu

Ovo je prvi put da je u Crnoj Gori zaplijenjena ovako velika količina hašiša u tečnom stanju...
197 pregleda 9 komentar(a)
tečni hašiš, Foto: MUP
tečni hašiš, Foto: MUP
Ažurirano: 16.02.2017. 10:32h

Službenici Carinske ispostave Debeli brijeg i policajci na tom graničnom prelazu otkrili su 18,5 kilograma hašiša u tečnom stanju, koji je trebalo da bude prokrijumčaren iz Crne Gore u Hrvatsku.

Hašiš je bio sakriven u automobilu “opel astra” albanskog državljanina Đ.H. (27) iz Tropoje, a za kojeg se vjeruje da je namjeravao da kante sa većom količinom tečnom hašiša doturi do zemalja EU.

Ovo je prvi put da je u Crnoj Gori zaplijenjena ovako velika količina hašiša u tečnom stanju...

Carinici i policajci su u utorak oko 16,10 časova, tokom redovne granične provjere, na izlaznoj traci izvršili pregled automobila iz Albanije.

“Pregledom vozila carinski i policijski službenici su u šupljinama, u desnoj i lijevoj bankini, pronašli 10 plastičnih flaša i dvije staklene tegle sa tečnom gustom materijom crne boje, sa ukupnom masom 18.225 grama i tri manja pakovanja pravougaonog oblika upakovanog u PVC foliju sa oko 120 grama. Sumnja se da je gusta materija u tečnom stanju - hašiš ulje”, piše u zajedničkom saopštenju Uprave carina i Uprave policije.

Albanac je nakon pronalaska droge uhapšen, dok će hašiš biti upućen Forenzičkom centru radi detaljnih analiza i vještačenja.

Hašiš je droga koja se dobija od smole konoplje. Za proizvodnju jednog kilograma hašiša potrebno je preko 280 kilograma marihuane.

“Hašiš je rijetko zapljenjivan na našoj teritoriji, dok su zapljene - hašiš ulja još bile rjeđe i to u veoma malim količinama. Hašiš ulje je inače, po THC svojstvima, najjači proizvod kanabisa i tri do četiri puta je jači od običnog hašiša”, piše u saopštenju.

Bonus video: