Ulama i Mijović ubili Medina?

“Izmijenjen je činjenični opis i Ulami, Mijoviću i Miliću na teret se stavljaju teža krivična djela”, rečeno je “Vijestima” iz tužilaštva
216 pregleda 53 komentar(a)
Nemanja Medin, Foto: Facebook
Nemanja Medin, Foto: Facebook
Ažurirano: 16.02.2017. 06:30h

Iako Nemanja Medin (25) još nije pronađen, tužilaštvo od juče sumnjiči Vladimira Ulamu (24) i Darka Mijovića da su ga ubili.

To je “Vijestima” nezvanično potvrđeno iz te institucije, odakle su objasnili da Baranina i Podgoričanina sumnjiče za teško ubistvo izvršeno na podmukao način.

Oni su ranije sumnjičeni za otmicu dvadesetpetogodišnjaka, koji je nestao 8. jula 2016. nakon što je iz Petrovca krenuo u pravcu Virpazara.

Cetinjanina Bogdana Milića (35) tužilaštvo sumnjiči da im je pomagao da prikriju ubistvo Petrovčanina.

“U tom predmetu još traje istraga i optužnica nije podignuta. Izmijenjen je činjenični opis i Ulami, Mijoviću i Miliću na teret se stavljaju teža krivična djela”, rečeno je iz tužilaštva.

Isti sagovornik pojasnio je da nije neuobičajena praksa da se djelo kvalifikuje kao ubistvo, iako tijelo nije pronađeno.

“U zemljama okruženja ima čak i nekoliko pravosnažnih presuda za ubistvo, iako tijela ubijenih nikada nijesu pronađena”, rekao je isti izvor.

Dodao je da policija i dalje, svakodnevno po nalogu tužilaštva pretražuje teren.

“Pretražuje se područje gdje je pronađen Medinov zapaljeni automobil, jezero, predio od Rijeke Crnojevića ka Virpazaru...”, rekao je sagovornik.

On nije pojasnio kakve je nove dokaze tužilaštvo pribavilo, pa Ulamu i Mijovića više ne sumnjiči za otmicu već ubistvo.

Policija i tužilaštvo ni prije pet mjeseci nijesu mogli da saopšte da li je Medin živ.

Na konferenciji nakon hapšenja dijela osumnjičenih, tadašnji šef barske kriminalističke policije Ekan Jasavić odgovorio je “Vijestima”: “Pretraga terena je rađena i biće nastavljena, jer mi nemamo tačan podatak da li je živ ili mrtav.

Za sada imamo dovoljno podataka da je Medin otet, a kada budemo imali druge dokaze, možemo govoriti i o drugom krivičnom djelu”.

Četiri dana nakon nestanka Petrovčanina, njegov bijeli “megan” pronađen je zapaljen pored lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov do.

Ulama je već u prvim danima istrage osumnjičen da je umiještan u nestanak dvadesetpetogodišnjaka, jer je posljednji komunicirao sa Medinom.

Tužilaštvo sumnjiči Ulamu i Mijovića da su pozvali Medina da dođe u Virpazar “radi kupovine pištolja”, što je ovaj prihvatio.

U tužilačkim spisima piše da su nakon toga Ulama i osobe koje istražitelji nijesu otkrili, odvezli Petrovčanina i sakrili ga na nepoznato mjesto.

Baranin i Podgoričanin potom su zapalili Medinov “megan”. Zapaljeni automobil pronađen je četiri dana kasnije pored lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov do. Medin i Ulama 31. avgusta prošle godine zvanično su osumnjičeni za otmicu Petrovčanina.

Bonus video: