EGZEKUTORI JOŠ NA SLOBODI

Policija mjesecima ne hapsi ubice Đuričkovića

Iz VDT-a nisu odgovorili provjeravaju li da li su budvanski inspektori imali podatke da se osumnjičeni za ubistvo Cetinjanina kriju u Budvi
256 pregleda 11 komentar(a)
Cetinje ubistvo Radomir Đuričković, Foto: Vladimir Otašević
Cetinje ubistvo Radomir Đuričković, Foto: Vladimir Otašević
Ažurirano: 15.02.2017. 19:13h

Trojac osumnjičen za ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića mjesecima izmiče policiji, koja neće da saopšti kada su posljednji put pokušali da ih pronađu.

Četrdesetjednogodišnjak je ubijen 10. oktobra 2016. Policija i tužilaštvo tvrde da su ga likvidirali Cetinjani Vukan Vujačić (22) i Igor Mašanović (21) i Mario Milošević (36) iz Podgorice, koji su u bjekstvu.

Izvor iz bezbjednosnih službi kazao je “Vijestima” da Milošević nije napuštao teritoriju Crne Gore, ali to nije bilo moguće provjeriti u Upravi policije.

Navodno, krajem godine primijećen je u Budvi, što je prema pouzdanim saznanjima i rečeno tamošnjim policajcima, koji mu nijesu stavili lisice na ruke.

Sagovornik iz istrage tvrdi da su istražitelji nedavno dobili najnovije podatke o kretanju tog Podgoričanina, ali da je i tada izbjegao hapšenje.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva nijesu odgovorili provjeravaju li da li su budvanski inspektori imali podatke da se osumnjičeni za ubistvo Cetinjanina kriju u Budvi.

Iz Uprave policije sedmicama ne odgovaraju na pitanja “Vijesti” - što rade kako bi uhapsili Vujačića, Mašanovića i Miloševića i imaju li podatke o njihovom kretanju.

Milošević, Vujačić i Mašanović osumnjičeni su za ubistvo Đuričkovića, ali policija nije saopštila ko je vozio “megan” iz kog je ubijen, a ko sjedio na mjestu suvozača i pucao u “tiguan” u kom su bili Cetinjanin i njegov sugrađanin Milorad Radulović (45).

Nakon ubistva, policajci su pored lokalnog puta Cetinje - Ceklin pronašli zapaljen “megan” i izgorjelu automatsku pušku za koju sumnjaju da je korištena prilikom ubistva.

Iz tužilaštva je tada najavljeno da će utvrditi imaju li Vujačić, Mašanović i Milošević veze sa ubistvom Ramirovog rođaka, Budvanina Gorana Đuričkovića i likvidacijom članova kotorskih kriminalnih klanova.

“To će biti predmet istrage”, rekao je ranije tužilac Željko Tomković.

Iz tužilaštva nijesu odgovorili da li su utvrdili da li je taj trojac umiješan i u ostale likvidacije.

Radomir Đuričković bio je kum Cetinjanina Gorana Radomana, ubijenog u februaru 2015. u Beogradu.

Radoman je prva žrtva kokainskog rata, koji bjesni među zavađenim mafijaškim grupama od kraja 2014. godine, kada je iz njegovog stana u Valensiji nestao tovar od 200 kilograma kokaina.

Obračuni zavađenih mafijaških grupa selili su se i van granica Crne Gore. U tom ratu likvidirano je četrnaest osoba, među kojima su tri slučajne žrtve.