Sud odlučuje o zahtjevu Budve

Opština Budva traži da se ne odlučuje o nagodbi Savića i njegove firme sa SDT-om
120 pregleda 5 komentar(a)
Branislav Gugi Savić, Foto: Boris Pejović
Branislav Gugi Savić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.02.2017. 06:53h

Podgorički Viši sud odlučivaće danas o zahtjevu Opštine Budva da odgode ročište o sporazumima o priznanju krivice koje je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) potpisalo sa kompanijom Gugi commerce, biznismena Branislava Gugija Savića.

Ročišta za odlučivanje o nagodbama SDT-a, Savića i direktora firme Dragoljuba Milovanovića zakazana su za danas u 9 i 11 časova u Višem sudu, a odluku o odlaganju sudije će donijeti uoči početka ročišta.

Oni su priznali da su učestvovali u namještanju poslova u kojima je Opština Budva oštećena za 6.000.000 eura

“Obavještavamo da je pristigla molba za odlaganje ročišta o kojoj će biti odlučeno prije početka ročišta”, kazala je za “Vijesti” samostalna savjetnica za odnose sa javnošću podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović.

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović, kazao je prije nekoliko dana da Opština nije saglasna sa zaključenim sporazumom između SDT-a i firme Gugi commerce.

Po tom sporazumu Savićeva firma bi milionsku štetu pričinjenu opštinskom budžetu nadoknadila sa oko 2,200.000 eura u novcu, a ostatak u nepokretnostima.

Kao hipoteku da će novac uplatiti u nekoliko rata, data je hipoteka na zemljište koje je van granica političke opštine Budva.

Krapović je ranije kazao da su kao garancija dati poslovni prostori u TQ Plazi, koje Savićeva firma dobila na račun gradnje seoskog puta za Krapinu: “Takođe sumnjivog posla, koji se nalazi pod istragom Specijalnog tužilaštva. To je za nas neprihvatljivo i mi smo pismeno dostavili i Višem sudu i Specijalnom tužilaštvu”, kazao je prvi čovjek Budve dodajući da će Opština insistirati da joj se “u novcu ono što je oteto”.

Bonus video: