Francuskoj zlato u ekipnoj konkurenciji

Zlato za Francusku su osvojili Metju Favr, Žulien Lizeru, Aleksis Panturo, Nastasija Noan, Tesa Vorli i Adelin Munie.
0 komentar(a)
Skijaši Francuske, Foto: Reuters
Skijaši Francuske, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.02.2017. 20:18h

Francuske je pobjednik ekipnog takmičenja na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u u švajcarskom Sent Moricu - „trikolori” su u finalu bila bolji od Slovačke. Rezultat u finalu bio je neriješen 2:2, a pobjednika su odlučili ubjedljiviji trijumfi francuskih takmičara. Na putu do finala, Francuska je bila bolja od Norveške i Švedske, dok je Slovačka eliminisala Italiju i Švajcarsku.

Zlato za Francusku su osvojili Metju Favr, Žulien Lizeru, Aleksis Panturo, Nastasija Noan, Tesa Vorli i Adelin Munie.

"Bio je to veliki izozov tokom čitavog dana. Morali smo da u polufinalu eliminišemo Švedsku, i finale je bilo poprilično izjednačeno. Prije početka takmičenja nismo znali kakve su naše šanse, pa je osvajanje zlata sjajna stvar. Zbog toga smo veoma srećni", izjavila je Tesa Vorli.

Srebrnu medalju za Slovačku osvojili su Matej Falat, Adam i Andreas Zampa, Tereza Jancova, Veronika Velez Zuzulova i Petra Vlhova.

"Osjećam se kao da smo osvojili zlato, jer nikad do sada kao ekipa nismo osvojili medalju, niti sam se ja do sada domogla odličja na SP. Zato sam veoma srećna zbog našeg učinka, zbog našeg plasmana na pobjedničkom postolju", rekla je Veronika Velez Zuzulova.

Bronzana medalja, kao i prije dvije godine u Biver Kriku, pripala je selekciji Švedske, koja je u malom finalu bila bolja od Švajcarske.

Branioci titule, Austrijanci takmičenje završili u četvrtfinalu, kada su bolji od njih bili Šveđani.

U ekipnom takmičenju nastupilo je 16 reprezentacija. Prema propozicijama, za svaku reprezentaciju nastupaju po dva skijaša i dvije skijašice.

Ekipno takmičenje predviđa dvije paralelne trke na skraćenoj veleslalomskoj stazi. Održavaju se četiri međusobne trke, a u slučaju neriješenog rezultata trijumfuje reprezentacija čiji su takmičari ostvarili ubjedljivije pobjede.

Svjetsko prvenstvo se nastavlja u četvrtak kada je na programu veleslalom za skijašice.

Bonus video: