Malović želi medalju, Hodžić povrijeđen

Sofija će od 17. do 19. februara biti domaćin šampionata Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore, koji će zbog povrede propustiti član Omladinca, Mario Hodžić.
141 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Malović, Foto: Mina
Nikola Malović, Foto: Mina
Ažurirano: 14.02.2017. 17:05h

Crnogorski karatista Nikola Malović kazao je da na Evropsko prvenstvo putuje iskusniji za dva velika takmičenja i sa najvećim ambicijama da naporan rad kruniše medaljom.

Sofija će od 17. do 19. februara biti domaćin šampionata Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore, koji će zbog povrede propustiti član Omladinca, Mario Hodžić.

Mlađi senior nikšićkog Onogošta na decembarskom Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Sarajevu bio je srebrni u pojedinačnoj konkurenciji, a kao dio tima osvojio je zlatnu medalju.

Imao je uspješan nastup, kao dio tima, na Svjetskom prvenstvu u Lincu.

“Moj prvi seniorski nastup na SP bio je za mene veliko iskustvo, a osvajanjem dvije balkanske medalje samo potvrda mog kontinuiteta i dobrog rada. Ta dva takmičenja su dosta popravila moju formu, tako da u Sofiji idem sa željom da odradim najbolje. Daću sve od sebe, pa šta bude”, kazao je Malović agenciji MINA.

On je kazao da u Sofiju putuje spreman i maksimalno motivisan.

Malović vjeruje da se crnogorski karatisti iz Sofije neće vratiti bez medalje.

“Šampionat u Sarajevu, kao i prethodna Evropska prvenstva u konkurenciji kadeta, juniora i mlađih senior, potvrdila su da crnogorski karate ima kvalitet. Vjerujem da i borbama i katama možemo dosta pokazati, a nadam se da će se neko i domaći medalje”, kazao je Malović.

Prošle godine na šampionatu Evrope zlatnu medalju osvojio je Mario Hodžić, koji zbog povrede neće putovati za Sofiju.

“Žao mi je što ću zbog povrede propustiti prvenstvo Evrope u Sofiji. Naporno sam trenirao i tempirao formu, ali je povreda bila jača. Ljekar mi, i pored moje velike želje, nije dozvolio da nastupim. Nadam se da ću u nastavku sezone imati više sreće sa povredama i da ću na seniorskom prvenstvu Evrope imati priliku da pokažem šta znam”, kazao je Hodžić agenciji MINA.

Bonus video: