Odbrana traži da svjedoče policajac i forenzičar: Da objasne kad su Mitroviću uzeli DNK

Mitrovićev branilac, advokat Zoran Piperović prigovorio je izvještaju o izuzimanju tragova sa lica mjesta i tražio da se u svojstvu svjedoka sasluša policajac CB Budva Vukajlović i kriminalistički tehničar iz Forenzičkog centra Dakić
267 pregleda 1 komentar(a)
Marko Mitrović, Foto: Luka Zeković
Marko Mitrović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.02.2017. 07:36h

Branioci optuženog Marka Mitrovića, optuženog za ubistvo Budvanina Jova Jovanovića, tražili su da se u tom postupku saslušaju policajac Radojica Vukajlović i forenzičar Branislav Dakić.

Mitrovićevi advokati to su tražili juče u nastavku suđenja Budvaninu, nakon što su pred krivičnim vijećem sudije Predraga Tabaša pročitani dokazi - zapisnik višeg državnog tužioca o uviđaju, skica lica mjesta i foto-elaborati CB Budva, izvještaj u uzorkovanju tragova.

Tabaš je pročitao i potvrdu o privremeno oduzetim stvarima optuženog i zapisnike o pretresanju stanova Zorana Rađenovića i Marka Mitrovića.

Mitrovićev branilac, advokat Zoran Piperović prigovorio je izvještaju o izuzimanju tragova sa lica mjesta i tražio da se u svojstvu svjedoka sasluša policajac CB Budva Vukajlović i kriminalistički tehničar iz Forenzičkog centra Dakić.

“Tražimo saslušanje ovih svjedoka kako bismo se izjasnili kojom metodom i kada su su izuzeti tragovi DNK optuženog, a posebno da se Vukajlović izjasni o tačnom vremenu kada je predao uzorak Forenzičkom centru”, rekao je Piperović.

Odbrana je prigovorila provođenju dokaza - iskaza Rađenovića, navodeći da tužilaštvo neće da se izjasni zašto je predložilo njega kao svjedoka.

“Na oružju koje je nađeno u autu gdje je pronađeno tijelo stradalog Jovanovića, pronađeni su tragovi DNK Rađenovića, pa je vrlo indikativno zašto se tom činjenicom niko nije bavio”, kazao je advokat Danilo Mićović.

O predlozima odbrane vijeće sudije Tabaša odlučiće do 27. marta, kada je i zakazan naredni pretres.

Prema navodima optužnice Mitrović je u periodu između 26. septembra od 19.40 časova i 27. septembra 2015. godine do 10.40 časova, u mjestu Paštrovska gora ubio Jovanovića.

Bonus video: