Reflektor: Borba protiv sive ekonomije mrtvo slovo na papiru?

Gosti u studiju biće: Srđa Keković - Unija slobodnih sindikata, Angelina Međedović, glavna inspektorka rada, Gordana Pejović - Poreska uprava i Aco Mitrović - Privredna komora
121 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandra Mudreša, Reflektor, Foto: Reflektor/Facebook
Aleksandra Mudreša, Reflektor, Foto: Reflektor/Facebook
Ažurirano: 14.02.2017. 18:22h

Državni budžet godišnje izgubi i do 190 miliona eura zbog toga što u Crnoj Gori postoji 40 hiljada zaposlenih na crno i 18 hiljada radnika koje poslodavci ne prijavljuju na puni iznos zarade, proizilazi iz podataka Ministarstva rada i socijalnog staranja koji se bitnije ne minjenjaju godinama.

Reflektor zato u utorak od 20h pita šta država radi kako bi spiječila rast sive ekonomije ? Da li je siromaštvo ključni razlog zbog kog veliki broj broj ljudi i ne pita za uslove rada? U kojim oblastima je najzastupljenije neformalno zapošljavanje? Ko se u Crnoj Gori bavi promocijom dostojanstvenog rada? Ovo su samo neka od pitanja koja će otvoriti sjutra, a vi vaša postavite preko zvanične Facebook strane emisije.

Gosti u studiju biće: Srđa Keković - Unija slobodnih sindikata, Angelina Međedović, glavna inspektorka rada, Gordana Pejović - Poreska uprava i Aco Mitrović - Privredna komora.

Gledajte Reflektor, utorkom od 20h na Televiziji Vijesti!

Bonus video: