Advokat: Vuletić na slobodi, dokazaće da je u vrijeme ubistva bio u Španiji

"Nikola Vuletić živi na istoj adresi od 2010. godine sa svojom porodicom, suprugom i troje maloljetne djece. Ima stalno zaposlenje još od 2006. godine i nakon saslušanja je pušten na slobodu, sa obavezom da se jednom sedmično javlja pravosudnim organima Španije"
416 pregleda 0 komentar(a)
cetinje ubistvo, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
cetinje ubistvo, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 05.12.2018. 13:10h

Nikola Vuletić je na slobodi i ima obavezu da se jednom sedmično javlja pravosudnim organima Španije i preda im putnu ispravu do okončanja postupka. saopštila je njegova advokatica Branka Stanojević.

Ona je reagovala na, kako je navela, "senzacionalističko" saopštenje Uprave policije.

Iz Uprave policije je 3. decembra saopšteno da je policija Španije uhapsila Nikolu Vuletića (34) iz Cetinja, kojeg je NCB Interpol Podgorica potraživao zbog razbojništva tokom kojeg je kako se sumnja Aleksandar Konatar ubio košarkaša Ljuba Jovanovića u Cetinju prije sedam godina.

"Istina je da je dana 03.12.2018.godine Nikola Vuletić priveden sudu u Alikanteu – Španija gdje je upoznat da je za njim raspisana potjerica po nalogu crnogorskih pravosudnih organa, međutim, nalazimo za shodno da obavijestimo javnost da ne stoje ostali navodi iz teksta koji na senzacionalistički način prikazuju da je uhapšen nakon skrivanja i mijenjanja adresa tokom bjekstva. Nikola Vuletić živi na istoj adresi od 2010.godine sa svojom porodicom, suprugom i troje maloljetne djece. Ima stalno zaposlenje još od 2006. godine i nakon saslušanja je pušten na slobodu, sa obavezom da se jednom sedmično javlja pravosudnim organima Španije i preda im putnu ispravu do okončanja postupka", navela je Stanojević.

Dodaje da pravosudni organi Španije "na osnovu raspoloživih dokaza nijesu našli osnov da se Vuletić Nikoli odredi pritvor".

"Dakle, Nikola Vuletić je nakon saslušanja od strane istražnog sudije pušten na slobodu što sigurno ne bi bio slučaj da je bio u bjekstvu i da je, kako se navodi u tekstu, njegovo hapšenje rezultat intenzivnog rada policije sa više evrposkih zemalja. Na ovaj način se stiče dojam da se Nikola Vuletić skriva, što ne odgovara istini. Nikola Vuletić ima stalno mjesto prebivališta i stalno zaposlenje, nema namjeru da se skriva već namjerava da dokaže da nema nikakve veze sa pomenutim krivičnim djelom i da je u tom period živio i radio u Španiji", navodi se u reagovanju advokatice Stanojević.

Bonus video: