Procurele informacije o platama, Hamilton i Alonso najbogatiji

Na vrhu liste najplaćenijih pilota su Britanac Luis Hamilton i Španac Fernando Alonso, sa po 18,7 miliona godišnje plate. Prati ih Sebastijan Fetel sa 14,1, dok Danijel Rikardo ima platu od 11,3 miliona.
1 komentar(a)
Fernando Alonso, Foto: Beta/AP
Fernando Alonso, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.02.2017. 09:14h

Iako tradicionalno konstruktori i piloti u Formuli 1, kriju plate vozača kao "zmije noge", uspjele su da procure informacije o primanjima u "najbržem cirkusu".

Diter Renken, novinar Motorsport - Totala specijalizovan za ekonomska dešavanja u Formuli 1, uspio je da nakon dugog istraživanja dođe do plata koje vozačima ispalćuju njihovi timovi, ali i dužini ugovora.

Naravno, iznosi su samo primanja u ekipi a ne sadrže sponzorske i druge komercijalne ugovore vozača.

Na vrhu liste najplaćenijih pilota su Britanac Luis Hamilton i Španac Fernando Alonso, sa po 18,7 miliona godišnje plate.

Prati ih Sebastijan Fetel sa 14,1, dok Danijel Rikardo ima platu od 11,3 miliona.

Niko Hulkenberg ima 9,4 miliona, dok po 6,6 primaju Maks Ferstapen i Roman Grožan. Novi vozač šampiona, Mercedesa, Valteri Botas, će u prvoj godini u "srebrnim strijelama" dobiti platu od 5,6 miliona, koliko iznosi i primanje veterana Kimija Raikonena.

Serhio Peres i Felipe Masa imaju po 4,7 miliona, dok je na začelju liste od 20 vozača Paskal Verlajn sa 470 hiljada eura godišnje plate.

Bonus video: