SVJETSKI KUP U ALPSKOM SKIJANJU

Sad joj leži i superveleslalom - Mikaela Šifrin slavila u Sent Moricu

0 komentar(a)
Mikaela Šifrin, Foto: Beta/AP
Mikaela Šifrin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.04.2019. 00:24h

Sedmicu nakon prve pobjede u karijeru u superveleslalomu, čime je postala tek sedma skijašica kojoj je pošlo za rukom da slavi u svih pet disciplina, američka skijašica Mikaela Šifrin je slavila i u današnjem superdžuju (ukupno 10. trka u ovoj disciplini), u švajcarskom centru Sent Moricu.

Aktuelna osvajačica Kistalnog globusa je pobijedila u vremenu od 1:11.30 minuta.

Ona je bila 28 stotinki brža od Švajcarkinje Lare Gut-Behrami, a 42 stotinke od trećeplasirane Tine Vajrater iz Lihtenštajna.

"Nisam očekivala da ću da pobijedim. Nešto trenutno ide kako treba i zaista uživam u tome. Kada sam dolazila na trku pomislila sam da sada nema izgovora", rekla je Šifrin poslije trke.

Šifrin je upisala 47. pobjeda u Svjetskom kupu, a četvrtu u osam trka ove sezone, tako da je na putu da odbrani titulu u generalnom plasmanu.

Planira da preskoči spust i superdži u italijanskoj Van Gardeni 18. i 19. decembra pošto ima maksimalnih 200 poena u dvije trke, kako bi se spremila za slalom i veleslalom na francuskom skijalištu Kurševel.

Šifrin je vodeća u superveleslalomu sa 200 bodova. Movinkel je druga sa 130, dok je treća bila Lara Gut-Behrami sa 112 bodova.

Šifrin zauzima čelnu poziciju i u generalnom plasmanu Svejstkog kupa sa 589 bodova. Žisin je druga sa 296, a treća Movinkel sa 264 boda.

Takmičenje u Sent Moricu se nastavlja u nedjelju paralelnim slalomom.

Preporučujemo za Vas