Načelnik Komunalne policije Dondić neće put da otvori, Blečići podnijeli prijavu

Navode da je njihov rođak D.B. “postavljanjem drvenog kolja i bodljikave žice” suzio put i “onemogućio upotrebu motornih vozila”
354 pregleda 3 komentar(a)
Sporni put, Foto: Privatna arhiva
Sporni put, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.02.2017. 20:18h

Vidoje, Ilija, Slobodan i Kosta Blečić podnijeli su državnom tužiocu u Nikšiću krivičnu prijavu protiv v.d. načelnika Komunalne policije iz Plužina Mihaila Dondića zbog navodnog nesavjesnog rada.

Vlasnici imovine u Gornjim Breznima tvrde da zbog neažurnosti i nesavjesnog rada ne mogu da koriste lokalni put Donja Brezna - Gornja Brezna, koji vodi do njihovih kuća.

Navode da je njihov rođak D.B. “postavljanjem drvenog kolja i bodljikave žice” suzio put i “onemogućio upotrebu motornih vozila”.

“Riječ je o javnom putu koji je napravljen prije 100 godina i koji je opštinsko vlasništvo. D.B. je u martu i junu, kada je morala da interveniše i policija, vozilom blokirao put. Vidoje je u junu Komunalnoj policiji podnio inicijativu da izađu na lice mjesta kako bi se problem riješio i put oslobodio, ali po toj inicijativi nikada nije postupano”, kazao je Kosta Blečić.

Nakon što je njihov rođak 27. oktobra postavio kolje i bodljikavu žicu, ponovo su, kažu Blečići, obavijestili Komunalnu policiju koja je pet dana kasnije izašla na teren.

“Obaviješten sam da je Komunalna policija 24. decembra donijela rješenje da je D.B. obavezan da u roku od sedam dana ukloni navedene prepreke, da je njemu to rješenje dostavljeno 30. januara i da ni do danas nije sprovedeno. Drveno kolje i bodljikava žica se i dalje tu nalaze, a Komunalna policija nije preduzela nikakve mjere iz njihove nadležnosti radi sprovođenja predmetnog rješenja”, tvrdi Kosta Blečić.

Slučaj je, tvrdi on, davno mogao biti riješen da je Dondić bio ažurniji i savjesniji u radu.

“Tenzije kod porodice rastu i strah me da sve to ne kulminira nekim konfliktom, zato i pokušavamo da riješimo na miran način. Moji roditelji i stričevi, a svi su ljudi u godinama, sumnjaju u institucije. Oni vjeruju da ako te neko uzurpira mora država stati iza tebe, što u ovom slučaju nije tako, jer Dondić neće ili ne želi da to riješi što prije“.

“Sve što je bilo do mene - uradio sam, i to po zakonu”

Dondić tvrdi da je uradio sve što mu zakon nalaže i da rješenje nije mogao donijeti ranije, jer je morao poštovati zakon o komunalnoj policiji i inspekcijskom nadzoru.

Kaže da očekuje da će pomenuti slučaj dobiti i sudski epilog.

„ Sve što je bilo do mene - uradio sam, i to u skladu sa zakonom i tako će biti do kraja. Da li su pomenute strane zadovoljne ili ne, to je na njima, ali ja moram poštovati zakon. Rješenjem je D.B. ostavljeno deset dana da ukloni ogradu i ukoliko to ne uradi, angažovaću firmu, na osnovu dostavljenih ponuda, da ukloni ogradu, jer Komunalna policija to ne radi. Naravno, prethodno o tome, kako zakon nalaže, moram njega obavijestiti“, kazao je Dondić “Vijestima”.

Prema riječima Dondića, D. B. tvrdi da se dio puta koji se nalazi iza postavljenog kolja i žice nalazi na njegovom imanju.

U katastru, međutim, piše da je riječ o lokalnom putu.

Bonus video: