Izložba skulptura Sonje Malavrazić u Herceg Novom

Sonja Malavrazić je slikar i radiofonski stvaralac
90 pregleda 0 komentar(a)
HErceg Novi grad, Foto: Slavica Kosić
HErceg Novi grad, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.12.2018. 14:15h

“Staništa” naziv je izložbe akademske slikarke Sonje Malavrazić koja će biti otvorena većeras u 18 sati u galeriji Sue Ryder .

“Moguće da je najvažnije pitanje koje se nameće pri prvom pogledu na radove Sonje Malavrazić iz ciklusa “Staništa” - da li je reč o slikama i/ili skulpturama ili bi najbliže bilo konstatovati da je reč o “slikama izvan slike” (ista ona formulacija koja je bila predmet ne samo teorijskih eksplikacija u avangardi/modernoj/postmodernoj, već i predmet slikarske prakse umjetnika koji su naknadno, kritičkom mišlju, klasifikovani u označene fioke istorije/postistorije umetnosti)? Drugo je pitanje da li je uopšte na ovo prvo potrebno odgovarati”, napisao je u katalogu za izložbu Voislav Bulatović.

Sonja Malavrazić je slikar i radiofonski stvaralac. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1993. godine, slikarski odsjek, klasa profesora Zorana Pavlovića. Magistrirala je kod istog profesora 1996. Završila je i FPN, odsjek žurnalistike 1975. godine. Član je ULUS-a. Do sada je imala dvanaest samostalnih i više kolektivnih izložbi.

Bonus video: