Bojana Milošević i Eldar Salihović na Zimskom evropskom olimpijskom festivalu mladih

Kako se navodi u saopštenju, naši mladi sportisti takmičiće se u slalomu i veleslalomu
167 pregleda 0 komentar(a)
Eldar Salihović, Foto: Vijesti
Eldar Salihović, Foto: Vijesti
Ažurirano: 10.02.2017. 13:19h

Mladi crnogorski alpski skijaši, Bojana Milošević i Eldar Salihović, od 12. do 18. februara učestvovaće na XIII Zimskom evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u turskom Erzurumu, saopšteno je danas iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Kako se navodi u saopštenju, naši mladi sportisti takmičiće se u slalomu i veleslalomu, i predstavljaće Crnu Goru na ovoj prestižnoj sportskoj manifestaciji koja se organizuje pod patronatom Evropskog olimpijskog komiteta.

Na ovogodišnjem EYOF-u prva će nastupiti Bojana Milošević, u veleslalomu, koji je na programu 13. februara. Dan kasnije, u istoj disciplini, nastupiće i Eldar Salihović. Slalom je na programu 15. februara (žene) i 16. februara (muškarci).

"Mladići i djevojke iz svih evropskih zemalja, uzrasta od 15 do 18 godina takmičiće se u devet zimskih olimpijskih sportova: alpskom skijanju, biatlonu, kros kantriju, snoubordu, skijaškim skokovima, karlingu, hokeju na ledu, brzom klizanju i klizanju na ledu", navodi se u saopštenju COK-a.

Svečanom otvaranju EYOF-a (12. februara u 19:30 časova po lokalnom vremenu), prisustvovaće ambasador Crne Gore u Turskoj, gospodin Branko Milić, a zastavu Crne Gore nosiće Eldar Salihović.

Bonus video: