Krivična prijava protiv Baranina: Pištolj mu bio sakriven u separeu?

"Krivična prijava protiv E.M. je nadležnom tužiocu podnijeta u redovnom postupku, budući da se ovo lice već nalazi u ZIKS-u zbog drugog krivičnog djela"
5 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock
pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.02.2017. 15:07h

Barska polciija podnijela je krivičnu prijavu protiv E.M. (33) iz Bara zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

On je, kako se sumnja, identifikovan kao osoba koja je 11. januara u ilegalnom posjedu držala oružje – pištolj koji je bio sakriven u lokalu „Porto fino“ u Baru, a koji je policija sa još jednim pištoljem pronašla tog dana tokom akcije kojom su kontrolisana bezbjednosno – interesantna lica u ovom lokalu.

"Krivična prijava je zbog ilegalnog posjeda tog pištolja tada podnijeta protiv maloljetnog S.D. (17) koji je tokom izjave koju je dao priznao da je pištolj njegov, ali su mjere i radnje kao i DNK analiza tragova na pištolju uputile na sumnju da je pištolj, osim u posjedu S.D, bio i u posjedu E.M. Naime, službenici CB Bar su 11.01.2017. godine uveče, u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije, postupajući na osnovu operativnih saznanja, a u cilju rasvjetljavanja teških krivičnih dijela počinjenih na području Bara u prethodnom periodu, izveli akciju u kojoj su u ugostiteljskom objektu „Porto fino“ u Baru izvršili pregled tzv. bezbjednosno interesantnih lica koja su u tom trenutku tamo boravila – E.M, D.H, D.K. i S.D. iz Bara. Nakon pronalaska dva pištolja sa municijom, „CZ 99“ cal. 9mm sa dva metka cal. 9 mm i pištolj marke „Steyr M9-A1“ 9x19 Austia cal. 9mm sa obrušenim fabričkim brojem i okvirom u kojem se nalazilo 15 komada metaka cal. 9 mm, a koji su bili sakriveni ispod tapaciranog mjesta za sjedenje u separeu gdje su se nalazila ova lica, uslijedile su konsultacije sa nadležnim tužiocem", navode iz policije.

Istog dana uhapšeni su i D.K, zbog sumnje da je ilegalno posjedovao pištolj „CZ 99“ cal. 9mm sa dva metka, i S.D, zbog sumnje da je ilegalno posjedovao pištolj „Steyr M9-A1“ 9x19 Austia cal. 9mm sa 15 metaka.

"Međutim, sprovedene su dalje mjere i radnje, kao i analize ova dva pištolja u Forenzičkom centru među kojima i DNK analiza kojom je utvrđeno povećano prisustvo bioloških tragova E.M. odnosno koje su ukazale na sumnju da je pištolj „Steyr M9-A1“ bio i u posjedu E.M. O ovome je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da se protiv E.M. podnese krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Krivična prijava protiv E.M. je nadležnom tužiocu podnijeta u redovnom postupku, budući da se ovo lice već nalazi u ZIKS-u zbog drugog krivičnog djela, takođe krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se.

Bonus video: