Kasom skija u Kranjskoj Gori

59 pregleda 0 komentar(a)
Petar Kasom, Foto: Privatna arhiva
Petar Kasom, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.02.2017. 13:26h

Član skijaškog kluba osoba sa invaliditetom Onogošt, desetogodišnji Petar Kasom, biće učesnik sedmodnevnog Međunarodnog para ski kampa, koji će od sjutra biti održan u Kranjskoj Gori, saopšteno je iz crnogorskog Paraolimpijskog komiteta.

Navodi se da se kamp održava pod pokroviteljstvom Međunarodnog paraolimpijskog komiteta, a u okviru AGITOS razvojnog programa.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, Igor Tomić, kazao je da je Kasom izuzetno mlad i talentovan skijaš, koji potiče iz skijaške porodice.

"On već postiže zapažene rezultate, kako u paraolimpijskom, tako i u redovnom skijaškom programu. Napunivši deset godina stekao je pravo da pristupi procesu klasifikacije i nadamo se ove godine zvanično uđe u paraolimpijsku porodicu", rekao je Tomić.

On je kazao da će Kranjska Gora biti dobra prilika da Kasom tokom trenažnog i takmičarskog dijela odradi i pretklasifikacione preglede u okviru nacionalne klasifikacije djece iz Slovenije.

"Vjerujemo u pozitivan ishod klasifikacije i priliku da se već na zimskim Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine zavijori crnogorska zastava", kazao je Tomić.

Saopšteno je da je tehnički organizator kampa Paraolimpijski komitet Slovenije.

Bonus video: