Procesuirano petoro Nikšićana: Osumnjičeni za krađe, teške krađe i prevare

Kako nezvanično saznajemo riječ je o Deliji Kelmendiju (19), Safetu Hajrušiju (40), Fatmiru Talamišaju (25), Žarku Janjuševiću (41) i Saniji Beriši (23)
177 pregleda 5 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 09.02.2017. 13:06h

Nikšićka policija je nadležnom tužilaštvu procesuirala petoro sugrađana zbog osnovane sumnje da su izvršili pet krivičnih djela – krađe, teške krađe i prevare.

Kako nezvanično saznajemo riječ je o Deliji Kelmendiju (19), Safetu Hajrušiju (40), Fatmiru Talamišaju (25), Žarku Janjuševiću (41) i Saniji Beriši (23). Ukupna vrijednost ukradenih stvari je oko 6.000 eura, a veći dio predmeta je vraćen vlasnicima.

Hajruši, Kelmendi i Talamišaj se sumnjiče da su u noći između 30 i 31.januara prošle godine u Njegoševoj ulici polomili staklo na vratima firme "Frigo sistem", vlasništvo I.M. i iz iste ukrali veću količinu elektro kablova i bakarnih cijevi u vrijednosti 2.200 eura.

"U toku kriminalističke obrade obezbijeđeni su dokazi koji upućuju na osnovane sumnje da su imenovani u saizvršilaštvu izvršili krivično djelo teška krađa", navodi se u saopštenju policije.

Kelmendi i Hajruši su uz krivičnu prijavu sprovedeni Osnovnom državnom tužiocu, koji je nakon saslušanja Hajrušiju odredio 72-časovno zadržavanje do privođenja sudiji za istragu.

Policija je na otpadu sekundarnih sirovina „Alga“, na kojem su pomenuta trojica prodali ukradenu robu, pronašla otkupni blok na Talamišajevo ime i protiv njega je podnesena krivična prijava u redovnom postupku.

Janjušević se sumnjiči da je u noći između 1 i 2.januara iz zaključanog objekta „Spartakus“, koji je njegovo vlasništvo, a izdato u zakup Nikšićaninu G.K. ukrao laptop, kao i da je u noći između 17. i 18.januara provalio u isti objekat iz koga je ukrao dva televizora, laptop, kao i oko 200 eura. Policija je kod njega pronašla ukradene stvari i vratila ih vlasniku. Osnovni državni tužilac je nakon saslušanja odredio da se protiv Janjuševića u redovnom postupku podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio dvije teške krađe.

Krajem januara ove godine Nikšićanka N.M. je Centru bezbjednosti prijavila da joj je iz noćnog ormarića u spavaćoj sobi ukradeno 2.500 eura. Policija je zbog toga privela Saniju Beriša za koju se sumnja da je u decembru prošle godine dok se nalazila u stanu N.M. iskoristila njenu nepažnju i ukrala novac. Beriša je priznala djelo koje joj se stavlja na teret, a osnovni državni tužilac je nakon saslušanja naložio da se protiv nje u redovnom postupku podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršila krađu.

Hajruši je osumnjičen i da je krajem prošle godine od A.H. , koji se nalazio u automobilu, pozajmio mobilni telefon marke "Samsung galaksi", nakon čega je iskoristio nepažnju oštećenog i sa telefonom pobjegao u nepoznatom pravcu. Policija je telefon pronašla kod trećeg lica, kome je Hajruši telefon prodao nakon krađe. Protiv Hajrušija je podnesena krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio prevaru.

Bonus video: