Kovačina uhapšen u Tivtu: Krijumčario i prodavao drogu?

Policajci su Kovačinu iznenadili u malom parku na Trgu Dara Petkovića u centru Tivta
183 pregleda 6 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.02.2017. 16:16h

Nikšićanin sa prebivalištem u Tivtu Dragan Kovačina (51), uhapšen je rano jutros u akciji Posebne jedinice policije i pripadnika Grupe za borbu protiv droga Uprave policije.

U pomno pripremljenoj akciji, policajci su Kovačinu iznenadili rano jutros u malom parku na Trgu Dara Petkovića u centru Tivta i uhapsili ga zbog osnovane sumnje da se bavio krijumčarenjem i preprodajom narkotika.

"Službenici ovog Odsjeka su 09.02.2017. godine, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti a koje se odnose na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje tzv. uličnog prometa opojnih droga, izvršili pretres stana koji je koristio D.K. u Tivtu. Tom prilikom policijski sliužbenici su na dva mjesta u stanu pronašli i zaplijenili 19 paketića praškaste materije braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, koja je, sumnja se, bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji. Preliminarnom analizom materije potvrđeno je prisustvo opojne droge heroin. Kriminalističkom obradom policijski službenici došli su do saznanja koja upućuju na sumnju da se D.K. duže vrijeme bavio stavljanjem heroina u tzv. uličnu prodaju, koju je, kako se sumnja, nabavljao od drugog lica, prepakivao u manja pakovanja te dalje prodavao", navode iz policije.

Osumnjičeni D.K. je po nalogu VDT uhapšen i on će tom tužiocu biti priveden na dalju nadležnost.

Zaplijenjena droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: