Erik Gej najstariji šampion planete

Gej osvojio drugo zlato na šampionatima svijeta
64 pregleda 0 komentar(a)
Skijanje, Foto: Reuters
Skijanje, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.02.2017. 14:15h

Kanađani su obilježili drugi dan Svjetskog prvenstva u skijanju u švajcarskom Sent Moricu - Erik Gej osvojio je zlato u superveleslalomu, u vremenu 1:25,38 minuta, dok je njegov sunarodnik Manuel Ozborn-Paradi osvojio bronzu sa 51 stotinkom zaostatka. Između njih, „ugurao” se favorit za titulu, Norvežanin Kjetil Jansrud, koji je imao 45 stotinki slabije vrijeme od pobjednika.

Trijumfom u Sent Moricu, Gej je sa 35 godina postao najstariji šampion svijeta u istoriji skijanja.

"Ovo je sjajno. Sa svim povredama koje sam imao, i pored pada prošle sedmice u Garmišu, prosto je nevjerovatno što sada ovdje stojim kao šampion svjeta. Teško mi je i da nađem riječi da izrazim koliko mi ovo znači i kako se osjećam na pobjedničkom podijumu sa prijateljima", rekao je Gej, koji je bio zlatni i 2011. godine u spustu na šampionatu svijeta u Garmiš Partenkirhenu.

Ta razlika od Ozborn Paradija, kome je bronza bila prvo odličje na SP, Jansrud, koji je trenutno vodeći u ovoj disciplini u Svjetskom kupu (sa tri pobjede), stigao je do drugog odličja na SP, pošto je i prije dvije godine u Biver Kriku bio srebrni u alpskoj kombinaciji.

Jansrud ima i tri olimpijska odličja, po jedno zlatno, srebrno i bronzano.

Šampionat u Sent Moricu biće nastavljen u petak alpskom kombinacijom skijašica. Skijaši će se dan kasnije nadmetati u spustu.

Bonus video: