"ČAĐENOVIĆ NE KREĆE NA PUT BEZ ODOBRENJA"

Đukanović: Vozilo koje je pominjao Nikić nema veze sa onim koje koristi DF

Đukanović tvrdi da pošto je propala namjera o povezivanju DF-a sa lažnim državnim udarom i "teroristima'' od 16. oktobra, specijalni državni tužilac Milivoje Katnić sada na sve načine pokušava da i izvjesnog Popova sjedne u njihovo auto i tako ga poveže sa DF-om
60 pregleda 36 komentar(a)
Milutin Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milutin Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.02.2017. 13:43h

Vozilo koje je pominjao Slavko Nikić nema nikakve veze sa službenim vozilom Skupštine Crne Gore koje koristi Demokratski front (DF), kazao je šef poslaničkog kluba tog političkog saveza, Milutin Đukanović.

„Mihailo Čađenović po mom odobrenju upravlja vozilom marke Reno fluens PG CG 8**, vlasništvo Skupštine Crne Gore, i nikada ni na jedan put ne kreće bez mog ili odobrenja nekoga iz rukovodstva DF-a“, navodi se u izjavi Đukanovića.

Čađenović je vozač jednog od lidera DF-a Andrije Mandića, a uhapšen je juče i određeno mu je zadržavanje do 72 sata. Iz Specijalnog tužilaštva istovremeno su naložili lišenje slobode Ananija Nina Nikića, koga sumnjiče za isto krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije.

Kako je kazao, ne postoji nikakva Čađenovićeva pojedinačna i samovoljna radnja vezana za odlazak na bilo koju adresu, a da ona nije prethodno odobrena.

„Vozilo koje je pominjao izvjesni Slavko Nikić, i čiji je broj registarske tablice pažljivo iščitao novinaru u svom prvom oglašavanju kao veoma važan i ključni podatak sa kojim raspolaže, nema registarske tablice PG CG 8**“, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, saopštavajući navodnu ekskluzivu o događaju o kome je ćutao skoro godinu, Nikić je kazao da su registarske tablice toga vozila PG TE 5**, „a to vozilo nema nikakve veze sa onim koje koristi DF“.

„Obavještavajući javnost da je provjerio i ko je vlasnik vozila i da se radi o građevinskoj firmi iz okoline Podgorice, nije teško zaključiti pod čijim uticajem i za čiji račun je već u sljedećem nastupu pristao da promijeni izjavu i kaže kako to vozilo više ne pripada građevinskoj firmi nego ga koristi Andrija Mandić“, smatra Đukanović.

Kako je naveo, glumeći kako štiti Rusiju i Mandića, Nikić je čak otišao dotle da je tvrdio da je razgovarao sa lažnim Rusima, a da Mandić vjerovatno i nije znao da mu je vozilo zloupotrebljeno.

„Odgovorno tvrdim da nije bilo nikakvih zloupotreba niti samovoljnih radnji Čađenovića, nego ovu navodnu „zaštitu“ od bivšeg udbaša Nikića doživljavamo kao ključno uporište za Katnićeve konstrukcije“, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, pošto je propala namjera o povezivanju DF-a sa lažnim državnim udarom i „teroristima“ od 16. oktobra, Katnić sada na sve načine pokušava da i „izvjesnog Popova sjedne u naše auto i tako ga poveže sa DF-om“.

Sve to, tvrdi Đukanović, Katnić ne radi slučajno. „Između ostalog je pred čitavom Crnom Gorom, u prvom javnom nastupu nakon lažnog državnog udara 16. oktobra, u emisiji Petra Komnenića, obećao da će prestati da postoji kao čovjek ako ne bude istina sve ono što je saopštio“.

„Iako se do sada pokazalo da je najveći dio onoga što je zapjenušano garantovao gruba neistina i konstrukcija, on živ i čio, silom na sramotu, pokušava da sačuva makar malo ljudskog dostojanstva, tako što na silu konstruiše situaciju koja najviše odgovara njemu i šefu režima“, kazao je Đukanović.

On je ponovo pozvao vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da što prije smijeni Katnića.

„I tako zaštiti i njega i građane Crne Gore od štetnih posljedica koje proizvodi njegovo razuzdano i neodgovorno djelovanje“, kaže se u izjavi Đukanovića.

Preporučujemo za Vas