Odloženo suđenje Darku Šariću: Advokati tražili izuzeće tužioca i njegovog zamjenika

Šarićevi branioci podnijeli su u utorak sudu zahtjev za izuzeće tužilaca tvrdeći da je Ivanić na prošlom suđenju, kada je pregledana SMS prepiska, zloupotrijebio položaj i poruku koju je Šarićeva kćerka poslala sa svog telefona prijateljima da se vraća sa raspusta, kao poruku Darka Šarića
131 pregleda 1 komentar(a)
Darko Šarić (Novina)
Darko Šarić (Novina)
Ažurirano: 08.02.2017. 12:35h

Ponovljeno suđenje Darku Šariću i drugim optuženima za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu odloženo je za mart jer su njegovi advokati zatražili izuzeće tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića i njegovog zamjenika Saše Ivanića.

Sudsko vijeće moralo je današnji pretres da odloži do odluke o zahtjevu za izuzeće tužioca koju treba da donose Republicki javni tužilac.

Šarićevi branioci podnijeli su u utorak sudu zahtjev za izuzeće tužilaca tvrdeći da je Ivanić na prošlom suđenju, kada je pregledana SMS prepiska, zloupotrijebio položaj i poruku koju je Šarićeva kćerka poslala sa svog telefona prijateljima da se vraća sa raspusta, kao poruku Darka Šarića.

Tvrde i da je Ivanić omogućio vraćanje imovine svjedoku saradniku Nebojši Joksoviću u zamjenu za lažno svedočenje kojim tereti njihovog klijenta.

Šarićevi branioci su naveli da je tužilac poslao Odjeljenju za katastar u Čajetini dopis da se stavi van snage, odnosno da se briše zabrana otuđenja placa na Zlatiboru od pet i po hektara, čime je, kako tvrde, omogućio Joksoviću da proda taj plac čija je vrednost viša od deset miliona eura.

Kako prenosi Tanjug, oni su napomenuli da je Joksović sada najbogatiji svjedok saradnik u istoriji srpskog pravosuđa.

Odluka o zahtjevima za izuzeće očekuje se do nastavka suđenja koje je zakazano za 6. 7. i 8. mart.

Na početku ponovljenog suđenja u septembru Šarić i ostali su negirali djela za koja se terete, dok je tužilaštvo ostalo pri svojim optužbama i predloženim dokazima.

U Specijalnom sudu u Beogradu Šariću se u posebnom postupku sudi zbog optužbi za pranje para u Srbiji ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove, a sjutra će mu početi još jedno suđenje zbog falsifikovanih hrvatskih isprava na ime Tomislav Savatović pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu.

Suđenje će se održati u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, gdje Šarić boravi jer je u pritvoru od marta 2014. godine.

Bonus video: