Stojanki Jovović 19 mjeseci zatvora zbog podvođenja djevojaka

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, jer je, kako je objašnjavao sudija, to bilo neophodno radi zaštite maloljetnica koje učestvuju u postupku
134 pregleda 16 komentar(a)
prostitucija, Foto: Shutterstock
prostitucija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.02.2017. 07:56h

Šezdesetsedmogodišnja Stojanka Jovović osuđena je na godinu i sedam mjeseci zatvora zbog podvođenja djevojaka, od početka 2012. godine do marta 2015. godine.

To je presuda sudije podgoričkog Osnovnog suda Nenada Vujanovića, koji je konstatovao da je to odgovarajuća kazna za produženo krivično djelo - posredovanje u vršenju prostitucije.

Za to djelo zaprijećena je kazna zatvora od dvije do deset godina, s tim da se za produžena krivična djela može izreći stroža kazna.

Jovović je u pritvoru od kraja jula 2015. godine, pa je praktično već izdržala robiju.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, jer je, kako je objašnjavao sudija, to bilo neophodno radi zaštite maloljetnica koje učestvuju u postupku.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, Jovović nije priznala krivicu, dok je nekoliko svjedoka potvrdilo da su koristili usluge optužene.

U optužnici piše da je Jovovićeva, u selu Mahala u Podgorici, od početka 2012. godine do marta 2015. godine, navodila na prostituciju H. K., M. H., maloljetnu M. T. i maloljetnu D. S.

Navodi se da je ona to učinila kao vlasnica ugostiteljskog objekta Plavi 10 i da je više puta za te tri godine dogovarala da djevojke prodaju tijelo za novac, u spavaćoj sobi na spratu ugostiteljskog objekta.

Navodno, seksualne usluge pružane su za iznos od 30 do 50 eura, a od zarađenog novca djevojke su optuženoj davale po deset eura od svakog seksualnog čina.

Ona je taj novac uzimala za korišćenje sobe, u koju su djevojke dovodile mušterije...

Bonus video: