Bjelopoljcima dvije godine za preprodaju droge

Sudija nije prihvatio odbranu da je heroin bio za ličnu upotrebu
312 pregleda 5 komentar(a)
Viši sud, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Viši sud, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 07.02.2017. 19:29h

Pred vijećem bjelopoljskog Višeg suda, kojim je predsjedavao Šefkija Đešević, juče je okončano suđenje trojici mladića iz Bijelog Polja zbog preprodaje droge. Nikola Stjepanović osuđen je na godinu, Predrag Kljajević na sedam mjeseci, a Miloš Selimović na pola godine zatvora. Stjepanović je, inače, tokom suđenja priznao da je drogu nabavio isključivo za svoje potrebe, dok su ostala dvojica optuženih negirali djelo koje im je stavljeno na teret, ističući da tada nijesu ni bili u Bijelom Polju.

Državna tužiteljka iz Bijelog Polja Višnja Medojević podigla je optužnicu protiv trojice Bjelopoljaca zbog krivičnog djela neovlašćeno držanje, proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako piše u optužnici, oni su 20.10.2015. godine kod gradskog stadiona u Beranama od maloljetnog Beranca H.R. kupili 2,30 grama heroina. Istog dana policija je na putu Berane - Ribarevine, u mjestu Zaton zasutavila ,,mercedes'', kojim je upravljao Selimović, a na prednjem sjedištu se nalazio Stjepanović, a zadnjem Kljajević. Heroin je bio upakovan u jedan ručno pravljeni zamotuljak od PVC folije i prilikom zaustavljanja Stjepanović je drogu stavio u usta. Tom prilikom policajac Asmir Šabanović mu je držao svojim rukama otvorena usta i on je drogu izbacio i ujeo policajca za kažiprist desne ruke.

Bonus video: