Slovinić: Iz postelje me odveli u ZIKS

Budvanski ugostitelj je, krajem novembra prošle godine, pravosnažno osuđen na kaznu zatvora do tri mjeseca zbog napada na službeno lice
1945 pregleda 22 komentar(a)
Goran Slovinić, Foto: Privatna arhiva
Goran Slovinić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.02.2017. 16:43h

Interventna jednica iz Budve prisilno je juče, po nalogu kotorskog Osnovnog suda, odvela Budvanina Gorana Slovinića na izdržavanje robije u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Slovinić je uhapšen u porodičnoj kući nadomak Staroga grada, dok se nalazio u krevetu po preporuci ljekara, koji su izvještaju naveli da mora strogo da miruje i koristi preporučenu terapiju.

On je demolirao stanicu policije u Budvi prije dvije godine.

Budvanski ugostitelj je, krajem novembra prošle godine, pravosnažno osuđen na kaznu zatvora do tri mjeseca zbog napada na službeno lice.

Sudski nalog predat je budvanskoj policiji, uprkos nalazu konzilijuma ljekara Opšte bolnice sa Cetinja, koji su 23. januara otpustili Slovinića sa šestodnevnog liječenja. On je poslat na kućno liječenje, a u otpusnoj listi mu je zbog teške upale preporučena tronedjeljena mjera strogog mirovanja, ali svakodnevne ljekarske terapije patronažne službe budvanskog Doma zdravlja.

Slovinić je, nakon dolaska policije, pozvao redakciju “Vijesti”, pojašnjavajući da ga iz kreveta u teškom zdravstvenom stanju vode u Spuž.

“Moja supruga je prije dva dana došla iz Rusije, srećom je tu bila, inače, ne znam kome bih ostavio svoje četvoro djece. Ja sam još pod terapijama i pušten sam na kućno liječenje. Policija me zatekla u postelji i odatle me vodi u Spuž“, kazao je kratko on.

Njegov advokat Milovan Orović kazao je juče “Vijestima” da je Slovinić juče “neosnovano lišen slobode”.

“Policija je uradila, nažalost, ono što nije trebalo da uradi. Nije mi jasno zbog čega je poslat u pritvor na izdržavanje zatvorske kazne, prije 13. februara, do kada mu je konzilijum ljekara bolnice 'Danilo I+ naložio strogo mirovanje”, kazao je Orović.

Advokat je pojasnio da je policija prije desetak dana provjeravala u kući Slovinića, gdje su se uvjerili da je bolestan, te da leži u postelji, o čemu su obavijestili predsjednika Osnovnog suda u Kotoru Branka Vučkovića.

“Zato mi nije jasno otkuda se policija pojavila i odvela Slovinića, koji je u vrijeme hapšenja bio u krevetu”, tvrdio je advokat.

Bonus video: