Autobus pun putnika ostao bez kočnica?

Pretpostavlja se da je vozač firme “Alivodić” ostao bez kočnica, tako da nije mogao da zaustavi autobus
121 pregleda 11 komentar(a)
policija, Zagorič udes, Foto: Luka Zeković
policija, Zagorič udes, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.02.2017. 06:41h

Autobus Gradskog preduzeća "Alivodić" izazvao je juče u podgoričkom naselju Zagorič lančani sudar, nakon što je najvjerovatnije, ostao bez kočnica.

Policija je u Ulici Drugog crnogorskog bataljona više od sat uzimala tragove sa mjesta nezgode, a tokom vještačenja će se znati da li je autobus ostao bez kočnica i kako je došlo do nezgode.

Udes se dogodio oko 13 časova na početku Zagoriča kod pumpe kada je autobus najprije udario u “pik-ap”.

Kako je ispričao J.P, čiji je otac tom prilikom povrijeđen jer je vozio “pik-ap”, “autobus sa putnicima, među kojima je bilo i djece, je prvo udario u zadnji dio očevog automobila, kojeg je onda tako vukao ispred sebe još 300 - 400 metara.

"Otac nije znao šta se događa jer je to bukvalno bio zastrašujući udar, a od šoka i svega nije mogao ni da reaguje. Dok ga je gurao ispred sebe, očev automobil je udario u još jedan auto ispred sebe, a zakačen je i još jedan automobil pored ceste", rekao je J.P.

Dok je vozač autobusa pokušavao da po kišnom asfaltu zaustavi mašinu - grdosija je pokupila ispred sebe još najmanje dva automobila, a potom se autobus zaustavio u ogradi pored ceste.

U udesu je povrijeđen vozač “pik-apa” M.P. koji je juče nakon udesa više sati proveo u Urgentnom centru zbog povreda vrata, glave ali i zbog velikog šoka.

Njegov sin ispričao je “Vijestima” da je sve izgledalo kao u američkim filmovima, gdje se ređaju scene kako autobus kupi sve pred sobom...

On kaže da je njegov otac pretrpio veliki šok, te da je prava sreća što juče niko nije stradao u Zagoriču.

"Ne smijem ni da pomislim šta je sve moglo da se dogodi da je umjesto očevog automobila bio neki pješak ili neko drugo manje auto. Ovako je još i dobro ispalo”, kazao je on.

Njihov porodični “pik-ap” je, kako kažu, smrvljen u udesu, a još nekoliko automobila je oštećeno prije nego je vozač uspio da zaustavi autobus.

Vlasnik firme “Alivodić” Haris Alivodić javio se juče na telefon, ali je kratko kazao da se nalazi u inostranstvu "te da ništa ne zna o udesu"...

Bonus video: