Medojević prebačen u KCCG

On je u zatvoru, jer je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoiše uzeo 100.000 eura kako mu ne bi odredio zatvor u slučaju javnosti poznatoj kao "Carine"
0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.12.2018. 13:27h

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP), funkcioner Demokratskog fronta (DF) i poslanik u Skupštini Crne Gore, Nebojša Medojević prema informacijama "Vijesti" prebačen je u KCCG zbog zdravstvenih problema.

Poslanik Demokratskog fronta, Slaven Radunović napisao je na Facebooku da se Medojeviću zdravstveno stanje značajno pogoršalo.

"Nebojši je pozlilo. Prebačen je u KBC. Upravo smo obaviješteni da se Nebojši Medojeviću zdravstveno stanje, kao posljedica devetodnevnog štrajka glađu, značajno pogoršalo", napisao je Radunović.

Ranije danas njegova supruga, Marina Medojević na Facebooku je napisala da se njen suprug ne osjeća se dobro i da će ljekari odlučiti kakvu će proceduru sprovesti.

Nebojša Medojević uhapšen je prošle sedmice u Podgorici.

Medojević je uhapšen po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita. On je u zatvoru, jer je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 eura kako mu ne bi odredio zatvor u slučaju javnosti poznatoj kao "Carine".

On je kažnjen sa još dva mjeseca zatvora jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine. Ovu kaznu po zakonu Medojević može izdržati tek nakon što mu istekne ova zbog koje se već nalazi u zatvoru.

Bonus video: