POMACI U ISTRAZI DVOSTRUKOG UBISTVA U BUDVI

Ubica Borete i Zečevića policiji ostavio ličnu u skuteru?

Ličnu kartu pronašli su forenzičari koji su uzimali tragove tokom uviđaja
235 pregleda 40 komentar(a)
Rafailovići ubistvo, Saša Boreta ubistvo, Foto: Vuk Lajović
Rafailovići ubistvo, Saša Boreta ubistvo, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.02.2017. 06:45h

Nakon ubistva Budvana Đorđa Borete i dr Dragana Nena Zečevića jedan od ubica ostavio je ličnu kartu u skuteru koji su koristili u tom zločinu, potvrđeno je "Vijestima" iz više izvora.

"Vijestima" je nezvanično rečeno da su ličnu kartu pronašli forenzičari koji su uzimali tragove tokom uviđaja. Otisci sa lične karte, navodno, poklapaju se sa tragovima pronađenim na mjestu ubistva, ali i sa tragovima pronađenim u garaži u kojoj je skuter nađen.

Policija još nije uhapsila Ratka Vušovića i Vasilija Rafailovića koje sumnjiče da su ubili Boretu i Zečevića i ranili Ivana Stanišića. Za njima dvojicom raspisana je potjernica.

Prema navodima tužilaštva, ubistvo Borete organizovao je Nišlija Miljan Bulatović, koji je sa državljaninom Bosne i Hercegovine Vladimirom Šmanjom pružao logistiku Vušoviću i Rafailoviću. Njih dvojicu tužilaštvo sumnjiči za teško ubistvo putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije. U tužilačkim spisima piše da Bulatovića i Šmanju sumnjiče da su obezbijedili garažu za skrivanje predmeta upotrijeljenih u ubistvu.

Ubistvo Borete je, kažu nezvanično u policiji i tužilaštvu, nastavak sukoba suprotstavljenih kotorskih narkoklanova. Boreta je jedna u nizu žrtava brutalnh likvidacija rata koji bjesni u crnogorskim gradovima posljednje dvije godine.

Rafailović i Vušović pripadnici su kavačkog kriminalnog klana, a ubistvo Borete plaćeno im je drogom, nezvanično je rečeno "Vijestima" iz više izvora.

Rafailović se godinama bavio ugostiteljskim biznisom i bio je zakupac kupališta u mjestu Rafailovići. U medijima pominjan zbog kriminalnih obračuna.

Prije dvije godine u Budvi je imao oružani obračun, nakon što se sukobio sa braćom Ognjenom i Mladenom Kažanegrom. Njegov automobil je tada izrešetan, ali je on ostao nepovrijeđen.

On je 2013. godine, ispred lokala “Škorpion” na šetalištu u Rafailovićima, ranio je Budvanina Radovana Raša Vujovića.

Rafailovića je početkom septembra 2012. godine uhapsila barska policija, zbog zloupotrebe droga.

Policajci iz Bara tada su zaustavili vozilo u kome je na mjestu suvozača bio Rafailović, a za volanom J.M. iz Budve. U automobilu je tada pronađen ilegalan pištolj “CZ” sa sedam metaka i 0,5 grama marihuana.

Rafailović se prethodne godine intenzivno družio sa Miljanom Bulatovićem, koji se tereti da je bio dio kriminalne grupe koja je organizovala ubistvo Borete.

Bio je i u izuzetno dobrim odnosima i sa nedavno ubijenim Miroslavom Mikijem Ćetkovićem.

Ratko Vušović takođe je poznat policiji, a hapšen je zbog razbojništva, kada je pod prijetnjom oteo pazar iz jedne od budvanskih prodavnica.Vušović se navodno ranije prijavio za Legiju stranaca, ali je odbijen. On je iz grada nestao odmah nakon ubistva, a Rafailović tek nedavno.

Iz Uprave policije tada je saopšteno da postoje indicije koje ukazuju da je “upotreba vatrenog oružja posljedica ranijih sukoba kriminalnih grupacija iz Crne Gore i regiona, a zbog kriminalnih aktivnosti u koje su ove grupacije bile uključene, a koje su se odvijale van teritorije naše države”.