Svjetska federacija će pomoći napredak crnogorskog džudoa

154 pregleda 45 komentar(a)
Dragomir Bečanović, Foto: DžSCG
Dragomir Bečanović, Foto: DžSCG
Ažurirano: 05.02.2017. 13:37h

U sjedištu Internacionalne džudo federacije u Budimpešti 1. februara je održan sastanak predsjednika Džudo saveza Crne Gore Dragomira Bečanovića i predsjednika IJF Marijusa Vizera.

U veoma srdačnom i prijateljskom tonu razgovarano je o aktuelnom trenutku crnogorskog džudoa, uz spremnost predsjednika Vizera da IJF pomogne sve segmente razvoja našeg sporta u Crnoj Gori, saopšteno je iz Džudo saveza Crne Gore.

Dragomir Bečanović je upoznao predsjednika IJF sa potencijalom izuzetno talentovane generacije crnogorskih takmičara, planovima za razvoj džudoa do Tokija 2020, te sa pripremama za organizaciju Evropskog prvenstva za mlađe seniore koje se održava u Podgorici u novembru ove godine.

Predsjednik Bečanović takođe je zahvalio gospodinu Vizeru za nemjerljiv doprinos koji je dao džudo sportu i njegovom konstantnom unapređenju.

Predsjednik Vizer je istakao dugogodišnju izuzetno dobru saradnju sa Džudo savezom Crne Gore i predsjednikom Bečanovićem, i ponudio svaku vrstu pomoći DžSCG i našim takmičarima.

Postignut je dogovor o zajedničkom projektu razvoja džudoa kod djece, Crna Gora je uvrštena na listu kandidata za organizaciju Svjetskog prvenstva za kadete ili juniore u naredne dvije godine, a razgovarano je i o TV pravima za takmičenja pod okriljem IJF.

Bonus video: