POVRIJEĐEN U BOMBAŠKOM NAPADU

Martinovića čuva policija dok se oporavlja u Kliničkom centru

Martinović je, kako je rečeno "Vijestima" u KC, u prvim danima bio u kritičnom stanju zbog opektoina I i II stepena na velikoj površini kože, ali je bolnički tretman dao rezultate
151 pregleda 4 komentar(a)
Klinički centar Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Klinički centar Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.02.2017. 07:50h

Teško povrijeđenog Marka Martinovića policija i dalje čuva u Kliničkom centru, od kako je 19. decembra primljen na liječenje.

Podgoričanin je povrijeđen u bombaškom napadu - eksploziv je aktiviran kada je Martinović ušao u "opel astru" u Ulici Vasa Raičkovića u Podgorici.

Iz policije su nezvanično saopštili da vjeruju da je glavna meta bio jedan od navodnih vođa takozvanog škaljarskog kriminalnog klana Kotoranin Igor Vukotić, koji je ostao nepovrijeđen.

"Policija je stalno ispred njegove sobe", kazali su "Vijestima".

Isti izvor saopštio je da će Martinovića policija obezbjeđivati sve dok bude bio na liječenju u KC-u.

Pojašnjeno je da je do sada tri puta operisan zbog toga što mu je vatra u zahvatila gotovo trećinu tijela, a posebno su stradala leđa i ruke...

Martinović je, kako je rečeno "Vijestima" u KC, u prvim danima bio u kritičnom stanju zbog opektoina I i II stepena na velikoj površini kože, ali je bolnički tretman dao rezultate.

"Konture lica su mu sačuvane - oči, nos, usne i kako sada stvari stoje vjerovatno neće ni imati nekih većih ožiljaka na glavi", kazali su u KC.

Rečeno je ljekarima probleme zadaju otvorene rane od opekotina na leđima i rukama, zbog čega će Martinović još ostati na liječenju.

"Vijestima" je neposredno nakon napada saopšteno da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod zadnjeg sjedišta, na lijevoj strani iznajmljenog automobila.

Policija je uzela tragove sa mjesta napada, ali još nijesu završena vještačenja u Forenzičkom centru.

Martinović je prijatelj i tjelohranitelj braće Jovice i Igora Vukotića, koji navodno rukovode jednim od mafijaških klanova u Kotoru.