Vukotić odbio da sarađuje sa inspektorima

Jedan od navodnih šefova škaljarskog kriminalnog klana tvrdi da nije bio u Podgorici kada je eksplodirala bomba ispod automobila njegovog prijatelja Marka Martinovića
724 pregleda 31 komentar(a)
Marko Martinović eksplozija vozila Podgorica, Foto: Filip Roganović
Marko Martinović eksplozija vozila Podgorica, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.02.2017. 07:55h

Kotoranin Igor Vukotić tvrdi da nije bio u Podgorici kada je eksplodirala bomba ispod automobila njegovog prijatelja Marka Martinovića.

Jedan od navodnih šefova škaljarskog kriminalnog klana to je rekao u ponedjeljak pred kotorskim inspektorima.

Prema pouzdanim saznanjima "Vijesti", inspektori su ga pitali da li se osjeća ugroženim i smatra li da mu od nekoga prijeti opasnost. Zanimalo ih je i njegovo kretanje. Izvor "Vijesti" tvrdi da razgovor sa Kotoraninom nije bio od pomoći inspektorima.

"Rekao je da 19. decembra 2016. godine nije bio sa Martinovićem, kada je dignuta u vazduh 'opel astra' u kojem je bio Podgoričanin", kazao je sagovornik "Vijesti".

Uprkos tome, inspektori tvrde da vjeruju da je upravo on bio glavna meta napada u kojem je ostao nepovrijeđen.

Više izvora potvrdilo je "Vijestima" da je eksplozivna naprava postavljena pod iznajmljeni automobil, aktivirana u trenutku kada je Igor Vukotić prilazio vozilu. Koji eksploziv je korišćen u napadu na Martinovića znaće se nakon vještačenja u Forenzičkom centru iz kog još nisu tužilaštvu dostavili rezultate.

Martinović je u Crnu Goru ušao osam dana prije nego je pokušano njegovo ubistvo.

Pretpostavlja se da je i taj napad dio rata crnogorskih kriminalnih klanova.

Kokainski rat počeo je krajem 2014. godine, kada je u Španiji nestao tovar sa 200 kilograma droge.

Tada je i počela serija likvidacija u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini...

I iz policije je indirektno rečeno da je krađa milionski vrijednog tovara uzrok krvavog, uličnog rata.

Igora Vukotića, njegovog brata Jovana i Kotoranina Igora Dedovića policija godinama označava kao vođe škaljarskog klana, što su oni demantovali.

Dan nakon što je njegov prijatelj i tjelohranitelj Martinović teško povrijeđen u eksploziji, oglasio se Jovan Vukotić.

U elektronskoj komunikaciji, "Vijestima" je saopštio imena nekoliko policijskih funkcionera, inspektora i bivših tajnih agenata za koje tvrdi da su na platnom spisku mafije...

"Znam koji je od pomoćnika direktora Uprave policije uzima 20.000 eura mjesečno od kriminalaca i koji je policijski načelnik uzeo 100.000 eura od kriminalaca. Znam i koji je inspektor na platnom spisku mafije već četiri godine", kazao je on.

Specijalno tužilaštvo provjerava njegove navode.

Jovan Vukotić rekao je da on i njegovi prijatelji, uključujući i neke koji više nijesu živi, nemaju veze “sa nestankom famoznih 200 kilograma kokaina u nekoj tamo Valensiji”...

"Dobro se zna ko je i za čiji interes to uradio, pa su im se apetiti povećali i pomislili da pored dužnih i nedužnih nastave da ubijaju sve redom. Tako su pokušali ubiti mene i Igora Dedovića i time konačno zavladati Crnom Gorom".

Bonus video: