Okončano suđenje Jablanu, presuda 20. februara

Prema navodima optužnice, Jablan je 29. decembra 2014. nakon svađe, u svome stanu ubio Mićunovića, zadajući mu 25 uboda nožem
59 pregleda 0 komentar(a)
Presuda, suđenje
Presuda, suđenje
Ažurirano: 04.02.2017. 18:18h

Pred krivičnim vijećem sudije Vladimira Novovića juče je u podgoričkom Višem sudu okončano suđenje Predragu Jablanu (46), okrivljenom za ubistvo Rajka Mićunovića u Cetinju.

Presuda će biti objavljena 20. februara.

Tužiteljka Maja Jovanović i punomoćnik porodice stradalog, advokat Marko Radović, ocijenili su da je dokazano da je Jablan u svom stanu, sa umišljajem i na svirep način ubio Mićunovića.

“Rajkova supruga je navela da je u stanu okrivljenog Jablana zatekla kako silovito i bezosjećajno zadaje udarce nožem njenom pokojnom suprugu. Iz ovoga se može izvesti zaključak da je okrivljeni na najsvirepiji način ubio Mićunovića... Nema govora da se radilo u nužnoj odbrani, niti je optuženi bio napadnut, jer je Mićunoviću nanio 25 povreda i prerezao mu grkljan i slomio ruku”, kazao je Radović.

Braniteljka Jablana, advokatica Marija Grubač rekla je da je njen klijent nož potegao u nužnoj odbrani - da bi odbranio sopstveni život.

“Predlažem da sud Jablan Predraga oslobodi optužbe za krivično djelo stavljeno mu na teret. Vještačenja podržavaju odbranu okrivljenog, da ga je oštećeni Mićunović napao nožem, pri čemu ga je dva puta silovito ubo u ruku kada se štitio”, kazala je advokatica.

Predrag Jablan je rekao da mu je žao zbog svega što se desilo, ali je istakao da se branio.

Prema navodima optužnice, Jablan je 29. decembra 2014. nakon svađe, u svome stanu ubio Mićunovića, zadajući mu 25 uboda nožem.

Bonus video: