Policajac osumnjičen za zlostavljanje đaka OŠ "Sutjeska"

Policajca Božidara Anđelića tužilaštvo osumnjičilo za zlostavljanje na štetu četiri maloljetna lica, đaka OŠ "Sutjeska"
112 pregleda 76 komentar(a)
pekara Inpek, Foto: Luka Zeković
pekara Inpek, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.02.2017. 17:52h

Policajca Božidara Anđelića, Osnovno državno tužilaštvo je osumnjičilo za krivično djelo zlostavljanje, izvršeno na štetu četiri maloljetna lica, odnosno đaka Osnovne škole "Sutjeska".

Kako je "Vijestima" saopštila portparolka Osnovnog državnog tužilaštva - državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić povodom događaja, u kojem je prijavljeno da je policijski službenik B. A. fizički napao učenike osmog razreda OŠ "Sutjeska", državni tužilac je sproveo radnju prepoznavanja.

"Nakon toga je podnijeta krivična prijava za krivično djelo-zlostavljanje, izvršeno na štetu četiri maloljetna lica i saslušan osumnjičeni", navela je Ivanović Đerić.

Za krivično djelo zlostavljanje, prema Krivičnom zakonu, kazna za službeno lice u vršenju službe je od tri mjeseca do tri godine zatvora.

Roditelji četiri đaka osmog razreda Osnovne škole "Sutjeska", optužili su Anđelića da je u ponedjeljak, za vrijeme odmora, tukao djecu u pekari "Inpek" u Ulici 13. jula.

Iz Kliničkog centra "Vijestima" je saopšteno da su u ponedjeljak u Institutu za bolesti djece pregledana tri dječaka rođena 2003. iz škole "Sutjeska" zbog glavobolje, kao posljedice, kako su naveli oni i njihovi roditelji, udarca koji su zadobili u predjelu glave.

"Nakon ukazane medicinske pomoći, vraćeni su na dalje kućno liječenje", navedeno je iz KCCG, odakle nijesu odgovorili kakve su povrede zadobili učenici.

Iz policije je "Vijestima" saopšteno da je Anđelić, koji radi na obezbjeđenju Osnovnog suda, na saslušanju negirao da je tukao dječake, već da je samo jednog uhvatio za revere.

Otac jednog od pretučenih trinaestogodišnjaka, P.V. rekao je da su radnica iz "Inpeka" i konobar, rekli da je djecu tukao policajac koji radi na obezbjeđenju Osnovnog suda. On je naveo da imaju medicinsku dokumentaciju o povredama djece, a da jedan dječak nije išao u bolnicu, jer mu je otac medicinski radnik.

Bonus video: