Utvrđeno da trojica nijesu držala pištolj

“Od optužnice koju je logika osudila na propast, tužilaštvo nije htjelo da odustane, pa smo čuli da su trojica držala jedan pištolj”
903 pregleda 10 komentar(a)
Petar Damjanović, Foto: Facebook
Petar Damjanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 04.02.2017. 08:15h

Nikšićanin Petar Damjanović osuđen je na sedam mjeseci zatvora zbog nelegalnog posjedovanja pištolja.

To je odluka sutkinje kotorskog Osnovnog suda Sanje Čakanović, koja je Kotorane Jovana Jovanovića i Nikolu Dedovića oslobodila optužbe za nelegalno posjedovanje istog pištolja.

Branilac Jovanovića, Dedovića i Damjanovića, advokat Branko Anđelić kazao je da je odluka sutkinje očekivana.

“Od optužnice koju je logika osudila na propast, ni tužilaštvo nije htjelo da odustane, pa smo tako mogli čuti da je dokazano da su trojica držala jedan pištolj, iako su identifikovani tragovi samo jednog okrivljenog, koji je na početku priznao da je pištolj njegov”, kazao je Anđelić.

Dodao je da ne shvata razlog takvih optuženja.

“Ponoviću, dok god ovakve optužnice prolaze bez odgovornosti, imaćemo i predmete u kojima troje ljudi provode mjesece u pritvoru zbog nezakonitog 'držanja' jednog pištolja”, rekao je Anđelić.

Kotorsko tužilaštvo optužilo je trojicu škaljaraca za nelegalno posjedovanje jednog pištolja.

Pištolj je pronađen prilikom pretresa kuća i automobila koji su u vlasništvu Jovana i Igora Vukotića.

Tada su i uhapšeni Damjanović, Jovanović i Dedović koji su zatečeni u apartmanima braće Vukotić.

Vukotiće i njihovog sugrađanina Igora Dedovića policija je označila šefovima škaljarskog kriminalnog klana, što su oni ranije demantovali.

Iako je Damjanović policiji rekao da je pištolj njegov, sva trojica su optužena.

Tužiteljka Tanja Čelanović obrazložila je da je Damjanović to izjavio u cilju preuzimanja krivice na sebe i aboliranja ostalih.

Jovan Jovanović je i dalje brži od službenika policije

Jovanu Jovanoviću sudilo se u odsustvu, jer je 8. decembra prošle godine pobjegao iz zgrade kotorske policije. On je dan nakon hapšenja pobjegao policajcu Dežurne službe Miliji Bujišiću, zaduženom da ga iz “betonjerke” odvede do toaleta.

Navodno, odgurnuo je policajca, a potom istrčao iz zgrade i nestao u naselju Muo.

Par sati nakon bjekstva Jovanovića, direktor policije Slavko Stojanovć smijenio je komandira kotorske policije Marka Miškovića, a Bujišić je saslušan zbog omogućavanja bjekstva licu lišenom slobode.

Damjanoviću i Dedoviću nakon saslušanja određen je pritvor do 30 dana, a za Jovanovićem je nakon bjekstva raspisana potjernica.

Bonus video: