Veza sa Šarićevom sestrom smijenila načelnika policije?

Početkom sljedeće sedmice Stojanović će odlučiti o smjenama u policiji u Budvi
1634 pregleda 94 komentar(a)
Peđa Tanjević
Peđa Tanjević
Ažurirano: 04.02.2017. 07:35h

Peđa Tanjević smijenjen je juče sa mjesta šefa pljevaljske policije, ali nije želio da komentariše da li je na tu odluku vrha policije uticala činjenica da je u emotivnoj vezi sa rođenom sestrom optuženog narkobosa Darka Šarića.

Na pitanja “Vijesti” da li misli da je ta veza sa Šarićevom porodicom doprinijela njegovoj smjeni, odgovorio je:

“Ne želim da komentarišem odluke direktora policije. Odgovor potražite od menadžmenta Uprave policije”.

Šef policije Slavko Stojanović juče je smijenio Tanjevića i za novog načelnika pljevaljske policije imenovao Slavka Vojinovića, dosadašnji načelnika Odsjeka za granične provjere u Sektoru granične policije. Stojanović nije odgovarao na telefonske pozive i poruke “Vijesti”.

Iz Uprave policije saopšteno je da je kadrovska promjena urađena u skladu se aktivnostima koje se preduzimaju radi postizanja efikasnijih rezultata na nivou rada organizacionih jedinica policije.

“Peđa Tanjević, koji je do sada obavljao poslove načelnika CB Pljevlja, obavljaće druge poslove i zadatke u okviru policije. U periodu koji slijedi biće procijenjena potreba za daljim kadrovskim promjenama, shodno rezultatima rada koji budu postignuti na nivoima rukovođenja organizacionim cjelinama policije”, saopšteno je iz Uprave policije.

Tanjević je na čelu pljevaljske policije bio od decembra 2013. godine.

U načelničku fotelju došao je sa mjesta zamjenika komandanta Posebne jedinice policije (PJP).

Smjene u pljevaljskoj policiji nastavak su kadrovskih promjena u toj bezbjednosnoj instituciji - u ponedjeljak 23. januara smijenjen je i Igor Popović, tadašnji načelnik kotorske policije, a na njegovo mjesto došao Marko Radusinović, iz Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja.

Istog dana smijenjen je načelnik barske policije Miloš Radulović, i rukovodioci barske Kriminalističke policije Ekan Jasavić i komandir Goran Jokić.

Radulovića je zamjenio šef Odsjeka za unutrašnju kontrolu rada policije Drago Spičanović, Jasavića Ilija Vasović, a Jokića Predrag Bušković.

Tog dana Stojanović je prihvatio ostavke dvojice pomoćnika Milovana Pavićevića, kojeg je zamijenio dotadašnji tužilac Enis Baković i Predraga Ašanina kojeg je zamjenio Dragan Blagojević.

Smjene u policiji počele su nakon odluke Vijeća za nacionalnu bezbjednost kojim predsjedava premijer Duško Marković - da se “konkretnije odgovori na bezbjednosne izazove”.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti”, početkom sljedeće sedmice Stojanović će odlučiti o smjenama u budvanskoj policiji.

Navodno, fotelje nijesu sigurne ni ostalim policijskim načelnicima.

Bonus video: