Žana Filipović o projektu “Čovjek”

Crnu Goru na 57. Bijenalu predstavljaju Ivana Radovanović i Adin Rastoder
381 pregleda 0 komentar(a)
žANA fILIPOVIĆ, Foto: CSUCG
žANA fILIPOVIĆ, Foto: CSUCG
Ažurirano: 03.02.2017. 17:32h

Kuratorka paviljona Crne Gore na 57. Bijenalu umjetnosti u Veneciji, Žana Filipović, učestvovala je na završnom sastanku u Direkciji Bijenala koji je održan prvog februara 2017. godine.

Sastanak je bio posvećen predstavljanju projekata 80 zemalja učesnica. Sastanak su vodili Paolo Barata, predsjednik Venecijanskog bijenala i Kristin Masel, umjetnička direktorka ovogodišnjeg Bijenala umjetnosti.

Žana Filipović je predstavila projekat Čovjek -Uomo - Human, sa kojim će Ivana Radovanović i Adin Rastoder Crnu Goru predstaviti na ovoj prestižnoj smotri savremene umjetnosti. Govoreći o projektu, Filipović je, između ostalog, istakla da koncept rada naših umjetnika u potpunosti korespondira sa ovogodišnjom temom Bijenala. Filipović je pozvala kolege da prisustvuju otvaranju i posjete Paviljon Crne Gore koja se peti put od obnove nezavisnosti predstavlja na Bijenalu umjetnosti u Veneciji.

Godine 2009. Crnu Goru na Bijenalu umjetnosti u Veneciji predstavljao je Miodrag Dado Đurić (Zorzi elegije), 2011. godine Marina Abramović (Obod i bistre vode), 2013. Irena Lagator Pejović (Misliti slikom), a 2015. Aleksandar Đurašević (Sjećaš li se).

Bonus video: