Osumnjičeni za razbojništvo i krađu: U Podgorici uhapšene četiri osobe

Razbojništvo je počinjeno u decembru prošle a sedam teških krađa u januaru ove godine
57 pregleda 2 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.02.2017. 16:02h

Podgorička policija rasvijetlila je razbojništvo i sedam krađa i zbog sumnje da su ih počinili uhapsila četiri osobe

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su osam imovinskih delikata – razbojništvo i sedam teških krađa i zbog sumnje da su ih počinili lišili su slobode četiri lica. Razbojništvo je počinjeno u decembru prošle a sedam teških krađa u januaru ove godine. Naime, policijski službenici su, operativnim radom i drugim mjerama i radnjama na terenu, identifikovali i danas lišili slobode dva lica, M.V. (24) i M.V. (18) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo. Sumnja se da su ova dva lica, 26.12.2016. godine oko 20,00 časova, djelimično maskirani – sa navučenim kapuljačama na glavi ušli u objekat marketa „Franca“, koji se nalazi u ulici Bratstva i jedinstva u Podgorici, gdje su uz prijetnju pištoljem od radnice otuđili pazar u iznosu od 1.900 eura nakon čega su pobjegli. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo", saopšteno je iz Uprave policije.

Podgorička poolicija identifikovala je i uhapsila R.R. (20) iz Podgorice, koji je osumnjičen da je u periodu od 06. do 30. januara ove godine u kafe barovima u Podgorici počinio pet teških krađa.

"On je, kako se sumnja, 30. januara u večernjim časovima, nakon provaljivanja i premetačine, iz kafe bara Carine, koji se nalazi u Moskovskoj ulici, otuđio dva televizora koja je potom prodao jednom licu za iznos od 120 eura. Policijski službenici su pronašli oba televizora i vratili ih vlasniku. R.R. je takođe, sumnja se, dan ranije, 29. januara, provalio u kafe bar Paleta, u ulici Stanka Dragojevića, odakle je otuđio dva lap topa i izvjesnu količinu alkoholnih pića, vrijednosti od oko 600 eura. On je potom ove stvari, sumnja se, prodao jednom licu kod kojeg ih je policija pronašla i vratila ih vlasniku. Sumnja se i da je R.R. prethodnog dana, 28. januara, iz kafe bara Underground u Njegoševoj ulici otuđio muzičku opremu i veću količinu alkoholnog pića, vrijednosti od oko 1.000 eura. On je takođe, sumnja se, sve ove otuđene stvari prodao jednom licu kod kojeg su pronađene i potom vraćene vlasniku. Kriminalistička obrada uputila je na sumnju i da je R.R. počinio tešku krađu u kafe baru SFRJ – Velika Jugoslavija, u Njegoševoj ulici, odakle je otuđio lap top, muzičku opremu i alkoholna pića. On je isto, sumnja se, iz kafe bara Carpe diem, u ulici Stanka Dragojevića, takođe nakon provaljivanja i premetačine, otuđio veću količinu alkoholnog pića veće vrijednosti", soapšteno je iz UP.

Iz UP je saopšteno da je osumnjičeni R.R. uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela, priveden državnom tužiocu u ODT u Podgorici, koji je za njega nakon saslušanja donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda ove osobe sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici.

"Službenici CB Podgorica takođe su identifikovali i lišili slobode maloljetnog A.S. (16) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio dva KD teška krađa, i to jednu u Podgorici i jednu u Budvi. On je, sumnja se, 21. januara ove godine u noćnim časovima provalio u prostorije butika „VIP2“ u Hercegovačkoj ulici u Podgorici, odakle je otuđio 195 eura pazara. Takođe je, sumnja se, iz jednog butika u Budvi sedam dana ranije, 14. januara, otuđio firmiranu garderobu u vrijednosti od 1.500 eura. A.S. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu. Službenici CB Podgorica su inače u posljednjih nedjelju dana rasvijetlili ukupno 16 imovinskih delikata jer su, osim ovih osam, rasvijetlili još jedno razbojništvo i još sedam teških krađa", soapšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: