Ronaldo najplaćeniji sportista na svijetu

Na taj način on je postao tek drugi sportista iz nekog kolektivnog sporta koji je dobio to priznanje otkako je počelo rangiranje
55 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.02.2017. 13:30h

Možda ne djeluje iznenađijuće, ali Kristijano Ronaldo je prvi put proglašen za najplaćenijeg sportistu svijeta!

Ronaldo je na čelu liste najplaćenijih sportista u 2016. godini koju je sastavio Forbs, sa zaradom od približno 82 miliona eura.

Na taj način on je postao tek drugi sportista iz nekog kolektivnog sporta koji je dobio to priznanje otkako je počelo rangiranje.

Drugi na listi je fudbaler Barselone Leo Mesi (zarada 75,4 miliona eura), a treći košarkaška zvijezda Klivlenda Lebron Džejms (71,7).

"Povlačenjem boksera Flojda Mejvedera i odsustvom golfera Tajgera Vudsa zbog povreda, Ronaldu je otvoren put do vrha. On je najveća zvijezda u najvećem sportu na planeti", kazao je predstavnik Forbsa Kurt Badenhausen.

U Ronaldovu zaradu uračunate su plate, bonusi i sponzorski ugovori. Od predstavnika kolektivnih sportova, prvo mjesto osvojio je još samo Majkl Džordan.

Od fudbalera, na listi su još Nejmar na 21. mjestu, Zlatan Ibrahimović je na 23. poziciji, Garet Bejl na 25. a Vejn Runi na 49.

Bonus video: