Fricova udovica se odrekla kuće u Dobroti

Dudićeva je ranije ostala i bez diskoteke Maksimus i više poslovnih prostora u Kotoru
154 pregleda 10 komentar(a)
Zoja Dudić, Foto: Zoran Đurić
Zoja Dudić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.02.2017. 06:27h

Udovica ubijenog Dragana Dudića Frica odrekla se porodične zgrade sa imanjem u Dobroti.

Zoja Dudić je odjednom odlučila da se odrekne tužbenog zahtjeva, iako je godinama u podgoričkom Osnovnom sudu tražila povraćaj porodične imperije oduzete zbog neplaćenih kredita njenog ubijenog supruga.

Ona je pred sudom tražila ništavost ugovora o hipoteci, koji je njen pokojni suprug sačinio sa tadašnjim Hipo Alpe Adria lizingom (sada HETA).

Ugovorom o hipoteci obuhvaćena je i porodična kuća u Dobroti.

Prema Zakonu o parničnom postupku, kada se neko odrekne tužbenog zahtjeva, nema pravo da ponovo pokrene istu tužbu.

Prema saznanjima “Vijesti”, Dudićeva nije obrazložila odluku, a presuda koja se donosi po takvom zahtjevu nema klasično obrazloženje, već se samo odbija tužbeni zahtjev.

Ona je ranije ostala i bez diskoteke Maksimus i više poslovnih prostora u centru Kotora.

Vrhovni sud ranije je stavio tačku na taj proces, odbijajući kao neosnovanu reviziju Dudićeve, koja je tražila poništenje presuda Osnovnog i Višeg suda kojima je odlučeno da poslovni prostori ostaju u vlasništvu Hipo Alpe Adria lizinga.

Fricova udovica tužila je Hipo Alpe Adria lizing, tražeći ništavnost ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, finansijskom lizingu i hipoteci, sa obrazloženjem da je banka ugovore zaključivala bez njenog znanja i saglasnosti, iako je to zajednička imovina stečena u braku.

Vrhovni sud je zaključio da se ne može smatrati da bračni drug nije znao za raspolaganje zajedničkom imovinom, samo zbog činjenice što nije direktno učestvovao u zaključenju ugovora.

Dudićeva je u svjedočenju tvrdila da nije imala uvid u poslovne poteze koje je njen suprug povlačio.

Bivša sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Ana Perović Vojinović, prvom presudom Dudićevoj je vratila cijelu porodičnu imperiju.

Viši sud ukinuo je tu presudu, pa je Vojinovićeva u drugoj presudi odlučila da Dudićevoj pripada samo porodična kuća, odnosno poništila samo ugovor o hipoteci.

Viši sud je ukinuo i tu odluku Vojinovićeve, u dijelu da joj pripada kuća, a potvrdio dio presude da su poslovni prostori vlasništvo banke.

Treće suđenje oko kuće u Dobroti prešlo je u ruke sutkinje Milice Radović...

Ona, međutim, nije ni uspjela da presudi, jer je Dudićeva odustala od tužbenog zahtjeva.

Svi sudovi na kraju su zaključili da je Dudićeva - kao osnivač firme Secondo porto, morala znati za sadržinu ugovora.

Odlukom Upravnog suda, supruga ubijenog Kotoranina ostala je bez porodične kuće, diskoteke Maksimus, više poslovnih prostora...

Dudić je ubijen 2010. u Kotoru. Blisko je sarađivao sa optuženim za šverc tona kokaina Darkom Šarićem.

Bonus video: