UP: Rasvijetljene četiri krađe, uhapšene dvije osobe

U saopštenju se dodaje da se sumnja da je A.J. 30. januara 2017. godine u blizini Danilovgrada otuđio putničko motorno vozilo „Zastava“, vlasništvo V.M
4 komentar(a)
Krađa auta, Lopov, Foto: Shutterstock
Krađa auta, Lopov, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.02.2017. 15:01h

Podgorička policija je u kratkom roku rasvijetlila četiri teške krađe i uhapsila dvije osobe.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su u kratkom roku rasvijetlili četiri teške krađe i lišili slobode dva lica zbog sumnje da su ih počinila. Naime, službenici CB Podgorica su, operativnim radom na terenu, identifikovali i lišili slobode A.J. (31) iz Podgorice, koji je osumnjičen da je počinio dva krivična djela teška krađa na štetu dva fizička lica, i A.B. (20) iz Podgorice, koji je takođe osumnjičen da je počinio dvije teške krađe ali na štetu dva pravna lica", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da se sumnja da je A.J. 30. januara 2017. godine u blizini Danilovgrada otuđio putničko motorno vozilo „Zastava“, vlasništvo V.M.

"On je takođe, kako se sumnja, četiri dana ranije, 26. januara, iz kuće jednog lica na području Danilovgrada, u koju je provalio na način što je odvalio vrata, otuđio trimer – kosilicu, dva bunta kabla dužine 100 metara i veću količinu alata i elektromaterijala, ukupne vrijednosti oko 1.000 eura. Policijski službenici su pronašli i vlasnici vratili otuđeno vozilo. U vozilu su pronađene određene stvari i predmeti za koje se sumnja da potiču iz druge krađe", navodi se u saopštenju. Policijski službenici su takođe pronašli i vlasniku kuće vratili dio otuđenih stvari dok se za ostalim stvarima koje su otuđene od ovog lica traga.A.B. je, kako se sumnja, tokom noći 12. januara ove godine, uz pomoć podesnog sredstva odvalio prozor na ugostiteljskom objektu „Kužina“, koji se nalazi na Trgu Božane Vučinić, u koji je potom ušao i odakle je nakon premetačine otuđio klima uređaj, veću količnu alkoholnog pića i antikne ukrase u vrijednosti od oko 800 eura. On je takođe, kako se sumnja, dva dana ranije, 10. januara tokom noćnih časova, provalio i u UO „Papa“, koji se nalazi na Rimskom trgu, i to na način što je podesnim sredstvom odvalio ulazna vrata a zatim nakon premetačine iz unutrašnjosti ovog ugostiteljskog objekta otuđio veću količinu alkoholnog pića i dva mobilna telefona, vrijednosti od oko 1.000 eura. Veći dio otuđenih stvari je pronađen i vraćen vlasnicima, dok se za ostalim stvarima traga. Osumnjičeni A.J. i A.B. su uz krivične prijave, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela, privedeni nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Nadležni tužilac je za oba lica, nakon saslušanja, donio rješenja o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici", kazali su iz Uprave policije..

Bonus video: