Fantomi maltretirali profesoricu i đake

“Ona ih je zaustavila na vratima i rekla da izađu, jer im nije u školi mjesto, ali je nijesu poslušali. Nakon toga su sva trojica ušla u učionicu i potom ugasili svjetlo. Nakon čega je u mraku nastao haos i vriska učenica. To je posebno uplašilo i profesoricu, koja je bila nemoćna da bilo šta drugo učini”
1130 pregleda 51 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2017. 07:06h

Trojica maskiranih tinejdžera upala su u ponedjeljak popodne u Medicinsku školu u Podgorici, gdje su u toku časa maltretirali profesoricu Hirurgije sa njegom Vesnu Lakušić.

“Fantome” je podgorička policija uhvatila istog dana - uhapšeni su Boris Kolorogić (19), Rajko Peruničić (18), Branko Laban (18).

Na osnovu kvalifikacije tužioca protiv njih podnijeta je prekršajna prijava zbog nedoličnog ponašanja.

Divljanje u Medicinskoj školi prijavio je domar, a potom je i profesorica Lakušić nešto kasnije otišla do zgrade Uprave policije, gdje je ispričala šta se tog dana dogodilo.

Trojka sa kapama na glavi, došla je na vrata škole oko 18 časova, a potom su bez objašnjenja i zaustavljanja ušli u zgradu.

Domar je pokušao da ih zaustavi - jednog je na stepenicama uhvatio za ruku pokušavajući da ih vrati, ali se Kolorogić, Peruničić i Laban nijesu obazirali.

Maskirani su se popeli na drugi sprat, a potom pokušali da uđu na čas profesorice Lakušić, koja je držala predavanja IV razredu opšteg smjera.

“Ona ih je zaustavila na vratima i rekla da izađu, jer im nije u školi mjesto, ali je nijesu poslušali. Nakon toga su sva trojica ušla u učionicu i potom ugasili svjetlo. Nakon čega je u mraku nastao haos i vriska učenica. To je posebno uplašilo i profesoricu, koja je bila nemoćna da bilo šta drugo učini”, ispričao je “Vijestima” jedan od đaka.

Direktor Medicinske škole Branimir Kostić potvrdio je “Vijestima” da se incident dogodio: “Domar je pokušao da ih zaustavi još na vratima ali je bio nemoćan. Tako da je otrčao da pozove policiju i obavijesti pomoćnika direktora”, kazao je Kostić.

Profesorica, ali i đaci na tom času, kako su “Vijestima” ispričali, tog popodneva bili su mete “neviđenog šikaniranja”...

Policija ima podatke da je ovaj trojac sličan incident tog dana napravio i u Trgovinskoj školi u Podgorici, gdje su maskirani ušli na čas i divljali.

“Taj slučaj niko zvanično nije prijavio iz škole, tako da nije procesuiran”, rečeno je “Vijestima” u Upravi policije.

Peruničić nastavio po starom: ranije zlostavljao maloljetnika

Jedan od aktera divljanja u Medicinskoj školi - Rajko Peruničić poznat je po zlostavljanju Roma na Starom aerodromu, kada je na društvenim mrežama krajem maja objavljen uznemiravajući snimak.

Peruničić je tada uhapšen sa Slobodanom Kovačevićem (18) iz Podgorice zbog sumnje da su zlostavljali maloljetnog Roma B.S. (15).

Njima dvojici je stavljeno na teret krivično djelo “zlostavljanje”, jer se na snimku vidi kako brutalno tuku rukama i nogama bespomoćnog maloljetnika...

Galerija

Bonus video: