NAVODNO SU ČLANOVI "ŽELJEZARSKE" KRIMINALNE GRUPE

Pritvor do 30 dana Nikšićanima osumnjičenim za dilovanje droge

Nikšićani su uhapšeni u policijskoj akciji "Paketić II", a policija tužilaštvo sumnjiče ih da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga
506 pregleda 10 komentar(a)
Hapšenje u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Hapšenje u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 01.02.2017. 23:09h

Istražni sudija podgoričkog Višeg suda Vladimir Novović odredio je pritvor do 30 dana sedmorici Nikšićana, koji su u utorak uhapšeni zbog sumnje da su dilovali drogu u tom gradu.

Navodni članovi "željezarske" kriminalne grupe Martin Janjušević (29), Darko Ćetković (34), Samir Jaganjac (34), Aleksandar Samardžić (33), Nikola Damjanović (33), Nikola Vučeljić (23) i Davor Perunović (33) u pritvor su poslati zbog opasnosti od bjekstva, mogućeg uticaja na svjedoke, i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Nikšićani su uhapšeni u policijskoj akciji "Paketić II", a policija tužilaštvo sumnjiče ih da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policajci nijesu uspjeli da uhapse Mijuška Matijaševića (40), Luku Bulatovića (24), Vuksana Kuveljića (25) i Miloša Bulajića (24).

Branilac Darka Ćetkovića, advokat Mirko Bogićević kazao je “Vijestima” da je njegov branjenik na saslušanju u Višem državnom tužilaštvu iskoristio pravo da ne iznosi odbranu.

"Imajući u vidu ono što je do sada poznato meni kao braniocu, smatram da u ovom trenutku nema dovoljno dokaza da se protiv njega podigne optužnica. Zbog činjenice da je ranije višestruko osuđivan, određen mu je pritvor zbog opasnosti da na slobodi ne počini krivično djelo, a na ovu odluku svakako će biti izjavljena žalba krivičnom vijeću Višeg suda", rekao je Bogićević.

Portparolka Uprave policije Tamara Popović nakon hapšenja Nikšićana kazala je da su za četvoricom Nikšićana raspisane potjernice.

Inspektori su "željezarce" "lovili” sedam mjeseci, a juče ujutro pretresli su njihove stanove i kuće na 16 lokacija u Nikšiću.

Policijska akcija koja je rezultirala podnošenjem 11 krivičnih i 65 prekršajnih prijava, nastavak je višemjesečne akcije "Paketić" u kojoj su isnpektori 21. decembra 2016. podnijeli devet krivičnih i 27 prekršajnih prijava.

"U ove dvije akcije je, u ukupno 90 zapljena 63 u ovoj i 27 u prethodnoj akciji, zaplijenjeno pola kilograma marihuane, 50 grama heroina i 20 grama kokaina koji su bili zapakovani u više stotina paketića", kazala je u utorak Popovićeva.

Pojasnila je da su akciju izveli službenici Odsjeka za borbu protiv droge, u sadejstvu sa kolegama iz nikšićkog Centra bezbjednosti, uz podršku Posebne jedinice policije.

Preporučujemo za Vas