Februar u KIC-u: Premijera predstave "Čuvari tvog poštenja"

Za najmlađu publiku, ansambl Gradskog pozorišta i u februaru će igrati naslove sa Dramske i Lutkarske scene
61 pregleda 1 komentar(a)
KIC Budo Tomović, Foto: Arhiva Vijesti
KIC Budo Tomović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.02.2017. 14:23h

Februarski repertoar u Gradskom pozorištu biće u znaku predstave “Čuvari tvog poštenja” Borisa Liješevića, koja će premijerno biti izvedena 18. februara u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u 20 sati. Prva repriza zakazana je za dan kasnije, u istom terminu.

Jedan od vodećih reditelja regiona ideju za ovaj projekat pronašao je u stihu crnogorske himne, a predstava će se baviti savremenim društvenim okolnostima i vrijednostima. Predstava “Čuvari tvog poštenja” okupila je gotovo čitav ansambl Gradskog pozorišta - Dubravka Drakić, Božidar Zuber, Emir Ćatović, Branka Femić, Željko Radunović, Katarina Krek, Ivona Čović-Jaćimović, Sanja Popović, Pavle Ilić, Branko Iliću i Simo Trebješanin. Pored reditelja Liješevića, u autorskom timu su Rambo Amadeus (muzika), Gorčin Stojanović (scenografija), Tijana Todorović (kostimografija) i Stela Mišković (dramaturgija).

Tokom februara na Lutkarskoj sceni od 20. februara počeće rad na predstavi “Romeo i Julija”. Lutkarsko-dramsku romantičnu tragediju za mlade i odrasle režiraće Emilija Mrdaković, umjetnica sa višedecenijskim iskustvom i brojnim nagradama na mnogim festivalima. Vanvremenski Šekspirov klasik biće rađen u kombinaciji lutkarskog i dramskog teatra.

Februarski repertoar Gradskog pozorišta otvoriće sjutra veče u sali DODEST u 20 sati, hit predstava sa Večernje scene “Slasti slave”, u režiji Stefana Sablića. Do kraja mjeseca u salama KIC-a biće izvedene pedstave: “Sedam dana“, u režiji Alise Stojanović (šesti februar), “Pogled s mosta“, u režiji Milana Karadžića (sedmi februar), “Lukrecija iliti Ždero“, u režiji Jagoša Markovića (26. februar)... Nakon duže pauze, u izmijenjenoj glumačkoj postavi, 28. februara u sali DODEST biće izvedena predstava “Više od terapije”, u režiji Alise Stojanović.

Naslovi za najmlađu publiku

Za najmlađu publiku, ansambl Gradskog pozorišta i u februaru će igrati naslove sa Dramske i Lutkarske scene. U subotu, četvrtog februara, tačno u podne, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” biće izveden “Pinokio”, u režiji Snežane Trišić. Tokom februara, najmlađa publika biće u prilici da vidi i “Ružno pače“, u režiji Jaroslava Antonjuka (peti februar), kao i “Kod Nojeve barke u osam“, reditelja Roberta Valtla (11. februar).

Ovaj komad, rađen po tekstu savremenog njemačkog autora Urliha Huba, ansambl Gradskog pozorišta 23. februara izvešće i pred najmlađom publikom u Nikšiću.

Bonus video: