NAREDBA KOTORSKOG OSNOVNOG SUDA

Izdata potjernica za Milošem Marovićem

"Centar bezbjednosti Budva je dana 31.01.2017. godine dostavio sudu obavještenje da osuđeni Marović Miloš trenutno ne boravi na području Budve, a da je provjerom u aplikaciji "granica" utvrđeno da je imenovani napustio Crnu Goru i otputovao u Beograd dana 21.12.2016. godine preko graničnog prelaza Aerodrom Podgorica"
95 pregleda 60 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Boris Pejović
Miloš Marović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.02.2017. 10:30h

Kotorski Osnovni sud donio je naredbu za izdavanje potjernice za osuđenim Marović Milošem koja je dostavljena Upravi policije Odjeljenju bezbjednosti Kotor, radi izvršenja.

Kotorski sud je 16. januara odbio zahtjev Marovića za odlaganje izvršenja zatvorske kazne, pošto je, kako je saopšteno iz tog suda, vještak sudsko-medicinske struke Dr Krsto Nikolić iz Podgorice dao svoj nalaz i mišljenje, u kojem nalazu i mišljenju je konstatovano da Miloš Marović nije obolio od teže akutne bolesti.

"Da se hronična bolest imenovanog osuđenog nije pogoršala, da se isti ne nalazi na bolničkom liječenju, niti je potrebno njegovo bolničko liječenje, a osuđeni Marović Miloš se ne nalazi ni na postbolničkom rehabilitacionom tretmanu", navodi se u saopštenju predsjednika Osnovnog suda u Kotoru Branka Vučkovića.

Dodaje se da prema obavještenju Pošte Kotor od 23. januara nije uspio pokušaj uručenja rješenja Milošu Maroviću na adresu u Beogradu, koju je dostavio sudu.

"Pa je ovaj sud 26. januara donio naredbu za prinudno dovođenje osuđenog u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija KP Dom Podgorica-Spuž, radi izvršenja izrečene mu kazne zatvora u trajanju od jedne godine, po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Podgoricie, a kazna mu je izrečena zbog počinjenog krivičnog djela – zloupotreba službenog položaja putem pomaganja iz člana 416. stav 3. u vezi stava 1. u vezi člana 25. Krivičnog zakonika CG, koje krivično djelo je izvršeno na organizovan način", navodi se u saopštenju Vučkovića.

Naredba za prinudno dovođenje Marovića od 26. januara je istog dana dostavljena Centru bezbjednosti Budva, radi izvršenja.

"Centar bezbjednosti Budva je dana 31.01.2017. godine dostavio sudu obavještenje da osuđeni Marović Miloš trenutno ne boravi na području Budve, a da je provjerom u aplikaciji "granica" utvrđeno da je imenovani napustio Crnu Goru i otputovao u Beograd dana 21.12.2016. godine preko graničnog prelaza Aerodrom Podgorica", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas