Podnijeta krivična prijava zbog zloupotreba u Skupštini Crne Gore

"Povodom medijskih objava prethodnih dana o eventualnoj zloupotrebi skupštinskih sredstava, Kolegijum predsjednika je konstatovao da su izvještaj i preporuke internog revizora bili značajno indikativni, nakon čega je u decembru 2016. godine formirana interna komisija", navodi se u saopštenju
0 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Skupština Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.01.2017. 18:44h

Detaljnijim uvidom i kontrolom finansijske dokumentacije, konstatovana je moguća zloupotreba skupštinskih sredstava i Skupština Crne Gore je početkom januara 2017. godine i podnijeta je krivična prijavu, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore

U saopštenju se dodaje da su na danas održanoj Devetoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore, razmatrana brojna pitanja vezana za rad i efikasno funkcionisanje Skupštine.

"Povodom medijskih objava prethodnih dana o eventualnoj zloupotrebi skupštinskih sredstava, Kolegijum predsjednika je konstatovao da su izvještaj i preporuke internog revizora bili značajno indikativni, nakon čega je u decembru 2016. godine formirana interna komisija", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su članovi Kolegijuma izrazili uvjerenje da je reagovano pravovremeno podnošenjem krivične prijave, kao i da je dalje na nadležnim državnim organima da se utvrde sve činjenice i eventualna pojedinačna odgovornost.

"Kolegijum očekuje da će nadležni državni organi u što skorijem roku dostaviti punu informaciju o ovom slučaju, zbog ukupne crnogorske javnosti i zaposlenih u Skupštini Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: